Fantasztikus eredménnyel zárta a horvát teljesítménytúrát Kuzler Béla

A BMR alapítója, Kuzler Béla az elmúlt héten meghódította az Adria-partját 5 nap alatt.

A hosszan tartó várakozást követően végre itthon és külföldön is beindult a hosszútávú kerékpáros túrázás. A BMR túrák pikantériája, hogy 200 kilométeres vagy annál nagyobb távokat tesznek meg minél rövidebb idő alatt.
Hazánkban 2011 óta van jelen a Randonneur mozgalom. Székely-Molnár Ákos vette kezébe a szervezését, így már Magyarországon is lehetővé vált a kvalifikációs túrák teljesítése. 2016 év végén Kuzler Béla vette tőle át ezt az önkéntes munkát, és ő lett az Audax Club Parisien magyarországi képviselője.

A BMR alapítója, Kuzler Béla az elmúlt héten 3 társával együtt elindult meghódítani a horvát utakat.

A távolság több mint 1400 km és megközelítőleg 13000 méter szintemelkedést tartalmazott 5 nap alatt.

Erre a kihívásra 113,5 óra teljesítési időt szabtak vagyis 5 nap állt rendelkezésre, amit bruttó 106 óra véghez is vitt. 

Fotó Kuzler Béla

Ilok településről egyénileg indult el a 15 fő bringás, akiknek kötelező ellenőrzőpontokon kellett áthaladniuk. A szélsőséges időjárás megnehezítette haladásukat, ugyanis a szakadó eső és a tűző, nyári napsütés se kímélte őket. Folyamatosan nyomon lehetett követni, merre járnak a túra alatt. Saját maguk gondoskodtak az étkezésről, a szállásról, ami vadkempingezést is tartalmazott. Tudatosan készültek rá, a körülményeket kizárva, teljes koncentrálsággal lehetett teljesíteni.

Fotó Kuzler Béla

Az Adria tengerpartján haladtak, gyönyörű tájakon, de komoly szintekkel tűzdelve.

Fotó Kuzler Béla

A célban kellemes fáradtsággal érkezett Kuzler Béla, aki egyik beszámolójában így írta le érzéseit: elképesztően könnyedén ment. Hazafelé még tovább szeretett volna menni, Szerbiában már koronavírus miattszigorú intézkedéseket hoztak, ezért inkább busszal és vonattal visszautazott Dubrovnikba.

Fotó Kuzler Béla

Fotó Kuzler Béla

Azok, akik szeretnék magukat kipróbálni hasonló hosszú távú bringázásokon, akkor hazai szervezésű BRM rendezvények kiválóan alkalmasak.

A BRM (Brevet Randonneurs Mondiaux) egy olyan kerékpáros teljesítménytúra sorozat, ami abban különbözik az átlagos túráktól, hogy a legrövidebb táv is 200 km.

BRM legfontosabb szabályai

  • A túrákon minden amatőr kerékpáros részt vehet, ha rendelkezik megfelelő baleset biztosítással.
  • A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt.
  • A résztvevőnek ki kell töltenie egy regisztrációs űrlapot és regisztrációs díjat kell fizetnie a szervezőnek.
  • Éjszaka, vagy rossz látási viszonyok között, a kerékpárnak rendelkezni kell első és hátsó világítással.
  • Nem engedélyezett semmilyen támogatás, kísérő autó a túra során. Külső támogatás kizárólag az ellenőrző pontoknál vehető igénybe.
  • Minden résztvevő a start előtt kap egy túrakártyát és egy útvonal leírást, amin szerepelnek az ellenőrző pontok is. A résztvevőknek követni kell az útvonalat, attól való eltérés, rövidítés nem engedélyezett.
  • A szintidők a túrák hosszától függően változnak. A résztvevőknek a megadott nyitási és zárási időkön belül kell megérkeznie az ellenőrző pontokra.
  • Super Randonneur. Ezt a címet az a túrázó szerezheti meg aki egy évben teljesíti az összes BRM távot (200,300,400,600 Km).

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!