Hamarosan kerékpárúton is körbetekerhető lesz a vajdasági Palicsi-tó

A projektet a Palicsi-tó revitalizációs programja keretében valósul meg.

Palicson folyamatban vannak a tóparti kerékpárút építési munkálatai, adta hírül a Suboticke.rs portál. A Palicsi-tó melletti kerékpárút nagyjából tíz kilométer hosszúságú lesz, amely a tó négyes szektorának nyomvonalán halad majd. A tervek szerint a tó körüli zöld övezetet is rendezik.

Egyre népszerűbbek a biciklitúrák a Nyugaton, s a rekreációnak ez a módja a Vajdaságban is egyre inkább hódít. Aki kerékpárral körbetekeri a vizet, gazdag madárvilággal ismerkedhet meg és kikapcsolódhat a városi nyüzsgésből is. Mindezt rendezett környezetben tehetik meg, miután kicsinosították a tóparti sétányt is a turistaövezetben. Egyébként egy európai projekt keretében több országon is áthaladó Duna-menti kerékpárút épül.

Az Európai Unió Duna-menti Transznacionális Programjának a célja, hogy népszerűsítse a kontinens legnagyobb folyamához kapcsolódó turizmust.

A Németországtól egészen Romániáig elterülő turisztikai útvonalnak több leágazása is lesz, az egyik Szabadkára vezet, pontosabban a Palicsi tóhoz és a Ludasi tóhoz. A tervek szerint ezt összekötik majd a 6-os, 11-es és 13-as EuroVelo nemzetközi kerékpárútvonalakkal. Így ezek a viszonylag félreeső helyek is bekapcsolódhatnának az európai turizmus vérkeringésébe. Emellett tervben van egy közös platform létrehozása, amely amellett, hogy népszerűsíti Palicsot, összekapcsolja a fürdőhelyet a nagyobb turistaútvonalakkal. Ezért is érdemes Szabadkán is a bicikliturizmus fejlesztésében gondolkodni.

Szabadkán 2017. őszén egy nagyobb projekt indult, amelynek köszönhetően Kelebia, Szabadka, Palics és Hajdújárás között kerékpárút épült, illetve Királyhalom és Ásotthalom között is kiépült egy szakasz. A projekt folytatásaként Hajdújárás és Királyhalom között is megépül majd a kerékpárút egy újabb, másfél kilométeres szakasza, adta hírül a VajdaságMa Délvidéki hírportál.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!