Kerékpározás a holland tulipánföldeken

Lisseben található a Keukenhof, a leghíresebb holland virágoskert. A parkot körülvevő virágmezők, kertek tele vannak turistákkal, sőt kerékpárosokkal, hiszen engedélyezett a területen a bérelt bringák használata. 

A hollandiai Lisseben több ponton is lehetőség van kerékpárt kölcsönözni, így ezekkel bejárható a város nevezetességei. Viszont Keukenhofban, csak főbejárat mellett kölcsönözhető kerékpárral engedélyezett a bringázás a leggyönyörűbb tavaszi virágos parkban. Évente 7 millió virághagymát ültetnek el a 32 hektáros parkban. 

Fotó Keukenhof

Keukenhof története a 15. századra nyúlik vissza. Jacoba van Beieren grófnő 1641-ben építette a parkot és a kastélyt, és az évek során a birtok több mint 200 hektár területre nőtte ki magát. A park 1950-ben nyitotta meg kapuit a nagyközönség számára, és azonnali sikert aratott: csupán az első évben 236 000 látogató csodálhatta meg a dús növényzetet, a virágokat.

Fotó Keukenhof

A Keukenhof a holland kertészeti ágazat platformja, mert a kiállítók és a kertészetek számára kiváló lehetőséget kínál, hogy virágjaikat megmutassák az érdeklődőknek. A Keukenhof szoros kapcsolatokkal rendelkezik a virág- és turisztikai ágazat valamennyi érintett szervezetével. 

Fotó Keukenhof

Fotó Keukenhof

Fotó Keukenhof

Fotó Keukenhof

A tulipánvirágzás függ az időjárástól, így ez évről évre változhat. A tulipánok megjelenése előtt illatos, színes jácintokkal és nárciszokkal várják a látogatókat. Igazi tavaszi bakancslistás hely, mert szemet gyönyörködtető látvány és különleges élmény lehet a virágzó tavasz mellett bringázni. Jelenleg a korona vírus miatt zárva tartják kapuit, viszont addig is virtuálisan bejárhatjuk a kertet: 

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!