Pécsen a Mecsekre tartó autóbuszokon ingyenesen szállíthatók a kerékpárok

Két Mecsekre tartó autóbuszon külön díj nélkül szállíthatnak kerékpárt az utasok június 5-től Pécsen – tájékoztatta a baranyai megyeszékhely önkormányzata.

Mint írták, a helyi közösségi közlekedési feladatokat ellátó, városi tulajdonú Tüke Busz Zrt. új szolgáltatása a szabad- és munkaszüneti napokon, a menetrendben kerékpár ikonnal megjelölt mecseki járatok esetében lesz elérhető.

A tervek szerint a pécsiek és a városba látogató turisták a 34-es, Dömörkapuhoz, valamint a 35-ös, Misinatetőre közlekedő autóbuszokon, rögzítő eszköz segítségével szállíthatják kerékpárjukat.

A közleményben idézték Ruzsa Csaba pécsi alpolgármestert, aki hangsúlyozta, hogy a közösségi közlekedés szolgáltatásainak bővítésével a kerékpáros közlekedés és az aktív mecseki turizmus iránti egyre fokozódó igényt szeretnék kielégíteni.

A június 5-én induló tesztüzem várhatóan július közepéig tart. Amennyiben az új szolgáltatás fogadtatása kedvező, akkor megvizsgálják, hogy a kerékpárszállítást hogyan lehet valamennyi mecseki járatra kiterjeszteni a későbbiekben.

A busztársaság közölte, hogy ismereteik szerint jelenleg Budapesten, Szegeden, Kaposváron és Miskolcon van lehetőség kerékpárszállításra, e szolgáltatást pedig jellemzően villamosokon biztosítják a közlekedési társaságok.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!