Pécs nyugati részében elkezdődött a kerékpárút építése

Több mint négy kilométer hosszan építenek, illetve jelölnek ki kerékpárutakat Pécs nyugati városrészében egy európai uniós fejlesztés keretében.

A beruházás márciusban indult el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán 2016-ban elnyert 308 millió forintos forrásból. A fejlesztést teljes egészében  támogatási  forrásból valósítják meg, írták a helyhatóság közleményében. A fejlesztéssel egy több éves problémát oldanak meg, a beruházásnak köszönhetően kerékpárral biztonságosan elérhetővé válik a Pécsi Tudományegyetem orvosi karától nyugatra elterülő városrész.

A kerékpárutat a pécsiek csak a hatósági forgalomba helyezést követően vehetik használatba, áll a pécsi önkormányzat tájékoztatójában. A Nyugati városrészi kerékpárút építéséhez kapcsolódóan április közepétől a Gyümölcs utca és a Lugos utca között folytatódik a vízhálózat korszerűsítése a Szigeti úton. A projekt keretében a Tettye Forrásház Zrt. a városi kerékpáros projekttel összhangban – folyamatos üzemeltetés mellett – kicseréli az út alatt futó 90 éves, rossz állapotú ivóvízvezetéket.

A beruházásnak köszönhetően nemcsak a nyugati városrész és a városközpont között jön létre kerékpáros kapcsolat, de a fejlesztéssel javulni fog a Pécs és az közkedvelt orfűi üdülőterület között húzódó kerékpárút megközelítése is.

A megye kerékpárút-hálózatának fejlesztése szintén elsőbbséget élvez. Összesen több mint húsz szakaszon zajlottak új kerékpárutak építése, régiek felújítása, bővítése.  Közlekedésbiztonság, a hivatásforgalom és turisztikai szempontból is komoly előrelépésnek számítanak, és hamarosan újabb megyei kerékpárút szakaszok tervezése kezdődhet meg. A környezettudatosság jegyében tűzték ki azt a célt, hogy az önkormányzati épületek, hivatalok, orvosi rendelők, kultúrházak energetikai korszerűsítése, nyílászárócserékkel, fűtési rendszerek megújításával, napelemes rendszerek telepítésével.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!