A lombardiai körversenyen Evenepoel a fák közé zuhant

Tovább folytatódik ez furcsa szezon, súlyos balesetek, jégeső veri el a mezőnyt, vajon mit tartogat még a 2020-as időszak?

Remco Evenepoel hatalmasat bukott (a körülményekhez képest szerencsére jól van), Jakob Fuglsang szólóban nyert, Max Schachmannt pedig nem sokkal a befutó előtt, elütötte egy autó, adta közre a tájékoztatást az Eurosport.

Már a 114. Lombardia rajtja előtt biztos volt, hogy számunkra – legyen akármi a végeredmény – történelmi lesz a verseny, hisz első magyarként ott tekerhetett a mezőnyben Valter Attila. Ő most még nem volt ott a nagy esélyesek között.

Remco Evenepoel hatalmasat esett az egyik lejtmenetben, de az első hírek szerint nincs törése. Egy völgyhídon mentek keresztül, amikor elnézhette a kanyart, átesett a kőfalon, és a fák közé zuhant.

Fotó Cortesía

Ezt követően az Astana vette kezébe az irányítást, Fuglsang és Vlasov szemmel láthatóan nagyon akarta ezt a versenyt, nem is sokan tudtak velük menni. Egy jumbósnak azért sikerült, és ő nem volt más, mint a szerdai Gran Piemontét megnyerő George Bennett. Aki előbb betámadta a két astanást, lerázva ezzel Vlasovot, de nem sokkal később (6 kilométerrel a cél előtt), Fuglsang komoly ritmusváltására már nem tudott reagálni. Az Astana versenyzője, Jakob Fuglsang szólóban nyerte a Lombardiát (ez a második nagy egynapos győzelme, a tavalyi LBL után), Bennett végül fél percet kapott, Vlasov pedig begurult harmadikként. Vagyis a kazah csapat két versenyzőt adott a dobogóra.

Amikor pedig már azt hittük, hogy vége ennek az őrült napnak, és mindenki biztonságban célba ér, egy autó behajtott a pályára, és elcsapta Max Schachmannt. A Bora versenyzője szerencsére nem sérült meg komolyabban, és a 7. helyen be is fejezte a versenyt.

 

A Lombard kör történetének első magyar indulója, Valter Attila, 33.32 hátránnyal jött meg a 96. helyen, de sajnos limitidőn túl. Egyébként nem sokan fejezték be a 231 kilométer hosszú versenyt, mindössze 85-en értek célba.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!