A világbajnok, Julian Alaphilippe keze két helyen is eltört

Julian Alaphilippe 35 kilométerrel a cél előtt beleakadt az előtte haladó motorosba, és a jobb vállára esett.

Vasárnap az év utolsó klasszikus viadalán a francia Alaphilippe a holland Mathieu van der Poellal és a belga Wout van Aerttal együtt szökött. Két helyen eltört az országúti kerékpáros világbajnok Julian Alaphilippe keze a flandriai versenyen. A cél előtt 35 kilométerrel nekiment egy út szélén váratlanul lelassító motorosnak. A 28 éves versenyző óriásit bukott, a kerékpárja messzire repült, ő maga pedig a jobb vállára esett. Alaphilippe feladni kényszerült a versenyt, majd hétfőn megműtötték.

Fotó Cyclingnews

A cyclingnews szakportál idézte a motort vezető zsűritagot: Eddy Lissens – aki korábban a belga rendőrség tagja volt – azonnal bocsánatot kért Alaphilippe csapatától, a Deceuninck – Quick-Steptől közölve, szörnyen érzi magát az eset miatt, amelyhez hasonló húsz év alatt nem történt vele.

Annyi mindenképp biztos, hogy a balesethez több körülmény együttes összjátékára volt szükség. Elég nagy volt ugyanis a forgalom a környéken. Ott volt a tévés, a neutrál és a zsűrimotoros is. Épp vissza akartak maradni, hisz az élen álló hármas előnye egyre nőtt. Ezzel nagyjából egy időben informálta a QS autója Alaphilippe-et, hogy Asgreen támadását megfogták. A világbajnok ezért rádiózott éppen a baleset pillanatában.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!