Izgalmas futamokkal zárult a Cyclo-cross kupaszezon

Január 24-én Fejér megyében zárult a 2020/2021-es Cyclo-cross kupaszezon. A Garmin Trail Zone új helyszínként került be a sorozatba.

Az egészségvédelmi intézkedéseket szem előtt tartva, a pálya egy zárt területen, részben a kastélyparkban került kijelölésre, ami egy egészen különleges hangulatot teremtett. A gyors, hosszú nagy ívű kanyarokkal teletűzdelt nyomvonal egy klasszikus cross verseny feltételeit teremtette meg. Gyönyörű napsütéses időben kezdődött a délelőtti program, a hét éven aluli fiúk valamint a kilenc éven aluli lányok és fiúk futamával. A második rajtban a tizenegy és a tizenhárom éven aluliaké volt a főszerep.

Fotó: Vanik Zoltán

Fotó: Vanik Zoltán

Fotó: Vanik Zoltán

A következő futamban a tizenöt és a tizenhét éven aluliak következtek. Az U19-es lányok és fiúk valamint az elit és Master nők ezúttal is egy rajtban kaptak helyet. A fiúknál Takács Valent Márk (Cube-Csömör) magabiztos fölényét aranyérem koronázta, miközben az U19-es lányoknál Leányvári Sára (DVTK Cycling Team) bizonyult megállíthatatlannak, ahogyan a kupagyőztesek is ők lettek. Az elit nőknél Péteri Niké (Fehérvár Cycling Team) haladt át elsőként a célvonalon, itt Schmidel Regina (Cube-Csömör) nyerte a sorozatot. A Master hölgyeknél pedig Szekeres Viktória (KTM Team Hungary) happolta el az első helyet Iszkaszentgyörgyön és az összetettben is.

Fotó: Vanik Zoltán

Fotó: Vanik Zoltán

Fotó: Vanik Zoltán

Fotó: Vanik Zoltán

Az elit férfiaknál Lehmann Csongor (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) ért célba a leggyorsabban, Rózsa Balázs (Team Novák) lett a második, míg Ferenczi Balázs (Szekszárdi Kerékpáros SE) zárt harmadikként, a Master 1 futamban pedig Forintos Norbert András (Fillari Team Budaörs) zsebelhette be az elismeréseket. A képzeletbeli serleg, a második helyének köszönhetően Rózsa Balázsé lett, míg a Master 1-ben Kovács Kristóf (Kőbánya Cycling Team) gyűjtötte a legtöbb pontot.

Fotó: Vanik Zoltán

Fotó: Vanik Zoltán

A kupaforduló a további Master futamokkal zárult. A Master 2-ben Czenki Tamás (Greenzone ZKSE), Master 3-ban Szilágyi Szabolcs (MASH Racing Team), Master 4-ben pedig Hajagos István (Kecskeméti Első Sor SE) emelkedett ki a mezőnyből, a négy versenyt követően pedig a következőképpen alakult a rangsor: Master 2 – Reitinger Gábor (Vitalitás SE), Master 3 – Szilágyi Szabolcs (MASH Racing Team).

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!