Vas Kata Blanka cyclo-cross Világkupagyőztes

Vas Kata Blanka Belgiumban megnyerte a 2020/2021-es Cyclo-cross világkupa-sorozat U23-as összetettjét.

A Cyclo-cross világkupa-sorozatban bebizonyította, hogy megállja a helyét a világ legjobbjai között, az előkelő kilencedik helyen zárt a versenyen, ezzel összetettben megnyerve az U23-as különversenyt.

Szenzációs évkezdés Blankától, aki minden egyes futamon erőn felül teljesített, lelkesedése, akaratereje és különleges tehetsége szárnyakat adott neki az egész sorozat alatt. A fiatala magyar bringás immár korosztályos világkupagyőztesként, és valódi esélyesként áll rajthoz a jövő héten, Belgiumban rendezendő Világbajnokságon.

A Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) bizakodó, hiszen Blanka néhány héttel ezelőtt magabiztosan nyerte a magyar bajnokságot, majd aznap utazott is tovább Spanyolországba, ahol folytatta a nemzetközi szereplésre való felkészülést, amelynek sikerességéhez a világkupagyőzelem fényében nem fér kétség.

Tavaly a terepkerékpár mellett hegyikerékpárban is vb-ezüstérmes volt a korosztályában. A 2020-as év legjobb magyar női kerékpárosa a felnőtt mezőnyben is rendre bizonyít, a cyclocross mellett az országúti mezőnyversenyben és hegyikerékpárban is ő a felnőtt magyar bajnok.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!