Primoz Roglic lett az év kerékpárosa

2020-ban az egyik leggyakrabban emlegetett név volt Primoz Roglic az országúti kerékpárosok körében.

A 31 éves Primoz Roglic – aki először érdemelte ki a díjat – júniusban győzött a szlovén bajnokságon, majd az augusztusban újrainduló nemzetközi kerékpáros szezont végigversenyezve megnyerte a Tour de l’Aint, azután az összetett éléről kényszerült feladni a Critérium du Dauphinét.

Fotó Vuelta a Espana

A Tour de France-elsőséget drámai körülmények között az utolsó előtti szakaszon, az egyéni időfutamon vesztette el fiatal honfitársával, Tadej Pogacarral szemben. Ez azonban nem törte meg a lendületét: októberben pályafutása során először diadalmaskodott az öt legrangosabb egynapos viadal, a Monumentumok egyikén, emlékezetes győzelmet aratott a Liege-Bastogne-Liege-en, s az idény zárásaként megvédte címét a Vuelta a Espanán.

Teljesítményével az élen zárta a nemzetközi szövetség (UCI) ranglistáját 2020-ban.

Az 1992-ben alapított Vélo d’or-díjat a Vélo Magazine szaklap ítéli oda. A legjobb teljesítményt nyújtó kerékpárost egy újságírókból álló nemzetközi zsűri választja meg, és amint azt Roglic a L’Équipe-nek nyilatkozva leszögezte: éppen ezért jelent neki nagyon sokat, hogy megkapta a rangos elismerést.

Emlékezetes pillanatai 2020-ban:

Julian Alaphilippe elszámolta magát és széttárt karokkal élvezte volna a sikert, viszont a jobb oldalán Roglic egy hajszállal hamarabb érkezett a 257 kilométer hosszú Liege–Bastogne–Liege versenyen.

A Tour de France utolsó időfutama után biztossá vált a végső erdmény. Pogacar 1:56 perccel gyorsabbnak bizonyult éllovas honfitársánál.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!