Vas Blanka 3. lett a cyclo-cross világkupa franciaországi Flamanvilleben rendezett futamán

Vas Blanka a 20 éves magyar bajnok bringás a franciaországi Flamenvilleben lett harmadik a cyclo-cross világkupa aktuális futamán.

Múlt héten a budapesti Városligetben nagy fölénnyel nyerte meg Vas Blanka az országos bajnoki címét cyclo-crossban, így a világkupán a piros fehér zöld, nemzeti színű mezében versenyezhetett.

A franciaországi Flamenvilleben tartották a világkupa aktuális futamát. Két hét múlva rendezik a világbajnokságot ami miatt páran nem indultak a mostani futamon, többek között a címvédő Lucinda Brand és Marianne Vos is távol maradt.

Flamanville település kastélyának parkjában nem voltak nehéz emelkedők és technikás szakaszok sem. Blanka a rajt utáni egyenes végén az ötödik volt, majd pár kanyar után visszacsúszott a tizedik helyre, ahonnan megkezdhette a felzárkózást az élen haladókra. A fiatal magyar bringás az első kör végén már az első helyen bringázott. A második körben Puck Pieterse és Fem van Empel is megelőzte őt sajnos.

A két holland a második körre 14 másodperces előnyt épített fel Blankával szemben, ami aztán tovább nőtt. A magyar bajnok bringás a harmadik helyét biztosan őrizte, próbált felzárkózni, aminek az eredménye az lett, hogy az ötödik körre 10 másodpercre csökkent a hátránya, de a két hollandot nem tudta megfogni. Fem van Empel nagy sprinttel nyert, Puck Pieterse lett a második, míg Vas Blanka 23 másodperc hátránnyal a harmadik. A világkupa sorozat jövő vasárnap a hollandiai Hoogerheidében zárul.

Blanka eddig kétszer állt világkupa dobogón: 2021. októberében Iowa Cityben harmadik lett, majd Overijsében szenzációs versenyzéssel megnyerte a futamot.

Eredmények – Flamanville Franciaország

  1. Fem van Empel (holland, Pauwels Sauzen Bingoal) 53:39
  2. Puck Pieterse (holland, Alpecin Fenix) azonos idő
  3. Vas Blanka (magyar, SD Worx) + 23 másodperc

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!