Vas Kata Blanka karácsonyi pihenés helyett, újabb értékes világranglista pontokat szerzett

Vas Kata Blanka a karácsonyi időszakban sem pihent, egymás után következtek a 2020/2021-es Cyclo-cross világkupa-sorozat versenyei.

A namuri Cyclo-cross világkupát követően Vas Kata Blanka december 22-én az Ethias Cross esseni versenyén, majd egy nappal később az x2o badkamers trofee herentalsi viadalán állt rajthoz. A hollandiai Essen pályáján egy könnyűnek semmiféleképpen sem nevezhető, technikás, saras pálya várt a résztvevőkre. Egy mély, saras résznél sajnos Blankának is problémái adódtak, amit Vos ki is használt, innen pedig már nem is tudták utolérni a hollandot, aki magabiztosan nyerte meg a versenyt. Vas Kata Blanka negyedik helyével újabb értékes világranglista pontokat szerzett.

Másnap az x2o badkamers trofee negyedik fordulójában egy teljesen ismeretlen nyomvonal következett, ahol kiváló teljesítményt nyújtva, a kilencedik helyen zárt.

A kelet-flandriai Dendermondéban folytatódott a 2020/2021-es Cyclo-cross világkupa-sorozat, ezúttal is csak az elit nők és férfiak számára rendeztek futamot. A pálya nehézségeit jól mutatta, hogy nagyon sokat kellett azon futni, ráadásként a reggeli vihar csapadékmennyisége miatt, az óriási sár sem könnyítette meg a résztvevők dolgát, még úgy sem, hogy a szervezők könnyítés gyanánt, számos mesterséges akadályt kivettek abból. Féltávnál a világbajnok, Ceylin del Carmen Alvarado (Alpecin-Fenix) haladt az élen, ám sokat hibázott, így végül a világkupa éllovasa, Lucinda Brand nyerte ezt a futamot is, az amerikai Clara Honsinger és Alvarado előtt, olvasható a Brinasport oldalán az elmúlt versenyek összefoglalói. Vas Kata Blanka mindössze ötvennégy másodperc hátránnyal, az előkelő hetedik helyen ért célba, ezzel megőrizve az U23-as különversenybeli vezetését.

A Cyclo-cross világkupa-sorozat január 3-án a hollandiai Hulstban folytatódik.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!