Vas Kata Blanka 5. lett vasárnap a cyclocross világkupa-sorozat második fordulóján

A belgiumi Namurban rendezett viadalon az U23-as rangsorban éllovas magyar kerekes az első sorból rajtolhatott, és végül a győztestől bő másfél perccel lemaradva ért célba ötödikként.

Vas az első állomáson, a csehországi Táborban november végén a negyedik helyen végzett, és két verseny után az összetett negyedik pozíciójában áll a felnőtteknél, míg korosztályában az első. A szakág viadalait ősszel és télen rendezik néhány kilométer hosszú körpályákon, amelyek földutakon, füves területeken és aszfalton, továbbá különböző mesterséges és látványos akadályokon keresztül haladnak.

Fotó: cyclocross.co.uk

Az egyik legnehezebb pályán, Namurban  Blanka az U23-as rangsor éllovasaként, az első sorból indulhatott el. Az első kör egészen jól sikerült, de egy csúszós részen elesett. Hatalmas küzdésének köszönhetően gyorsan fel tudott pattani és folytatta tovább a versenyt.

Fotó cyclocross.co.uk

Vas Kata Blanka remekül helyt állt a belga versenyen, bő másfél perces hátránnyal az előkelő ötödik helyen érhetett célba. Az összetett állása szerint az eddigi mindkét fordulót megnyerő Brand vezet, Blanka a negyedik, miközben az U23-as különversenyben továbbra is az élen áll.

A Cyclo-cross világkupa-sorozat december 27-én Dendermondéban folytatódik.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!