Kitiltották Szentendre belvárosából a kerékpárosokat is

A korlátozások ellenére kerékpárosok tömege árasztotta el tegnap a Duna-korzót,  kisebb nagyobb csoportokban tartottak pihenőt.

Több szentendrei hívta fel erre a figyelmet a város Facebook-oldalán, többek között egy sportújságíró is, aki a Dera-patak most épülő hídjánál számolta is az áthaladó kerékpárosokat: néhány perc alatt 10 kerékpáros haladt erre. Fülöp Zsolt polgármester azonnal döntött és a forgalomkorlátozást kiterjesztette a kerékpárútra is.

A tegnapi nap tapasztalati alapján a kerékpáros-forgalmat is korlátozni kényszerült a városvezetés. Jámbor Ferenc, a Szentendrei Rendészet igazgatója elmondta, hogy ők is azt tapasztalták, hogy megtöbbszöröződött a kerékpáros-forgalom, és a kerékpárosok nem csak áthaladnak a városon, hanem csoportosulnak a Duna-parton, sétálnak a városban – nyitva tartó vendéglátóhelyet keresgélve.  Erről a város Facebook-oldalán több olvasó is beszámolt.

Fotó: Mohai Balázs | MTI

Fülöp Zsolt polgármester szükségesnek látta a korlátozás kiterjesztését a kerékpáros-forgalomra is. A polgármesteri rendelet értelmében a városba vezető kerékpárút északi és déli pontjánál igazoltatások lesznek, csak szentendrei lakcímkártyával rendelkezők használhatják az É-D irányú, Duna-parti kerékpárutat a húsvéti ünnepek alatt. A nem szentendrei kerékpárosokat a 11-es útra terelik, ahol a kijelölt kerékpár-nyomon kerülhetik el a Belvárost.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!