Október 2-án megnyitják Szentendrén a lezárt EuroVelo 6 kerékpárutat

Fülöp Zsolt polgármester arról tájékoztatott, hogy az EuroVelo 6, Postás strand és a Dera-híd közötti szakaszán szombattól már lehet kerékpározni.

A polgármester csütörtök délelőtt (szeptember 30.) beszélt a Dunamenti Regionális Vízmű Zrt. műszaki igazgatójával, Balogh Zsolttal, aki arról tájékoztatott, hogy ma megtörténik mind a három szerelőakna lefedése. Holnap befejezik a kerékpárút burkolatának helyreállítását, és szombaton megnyitják a lezárt szakaszt a kerékpárosok előtt.

A DMRV a kerékpárút alatt, az árvízvédelmi gátban húzódó regionális szennyvízvezetéken történt meghibásodás miatt zárta le a szakaszt július közepén. A hibaelhárítás során a korábban betemetett szerelőaknákat kellett kibontani. Az aknák műszaki előírásoknak megfelelő helyreállításához egyedi gyártású vasbeton fedlapokra volt szükség, amiket a Szebeton Zrt.-ben gyártottak le. A helyreállítás elhúzódását a kötelezően lefolytatandó közbeszerzési eljárás csúszása okozta.

A DMRV Zrt. 2021. július 10-én jelezte, hogy a regionális szennyvízelvezető rendszer nyomóvezetékén meghibásodást észleltek. A hiba feltárása során kiderült, hogy a 2550 m hosszú nyomóvezetéknek az árvízi védműben futó szakaszán keletkezett dugulás. Mivel ezen a részen a kerékpárút a gáton vezet, a munkálatok megkezdéséhez le kellett azt zárni a forgalom elől.

A lezárt szakasz helyett a 11-es számú főúton kijelölt kerékpáros nyomon vagy a párhuzamosan vezető járdán haladhatott ezidáig a bringás forgalom.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!