Megújul a tokaji Tisza-híd, kiszélesítik az északi oldali kerékpárutat

A beruházás során biztonságos, közvetlen kerékpáros kapcsolat jön létre a Nyíregyháza és Tokaj között megépült kerékpárút és az előkészítés alatt lévő Tokaji-hegy körüli kerékpárút között, a kerékpárút Tisza folyón való átvezetésével.

Az Erzsébet Királyné híd felújítása tartalmazza az északi oldali kerékpárút és a déli oldali gyalogos járda szélesítését, amely konzol szélesítéssel történik, a híd acélszerkezetének festését, a hídfők kőburkolatának felújítását, a tokaji körforgalom felújítását beton pályaszerkezettel, valamint a rakamazi oldalon a meglévő kerékpárút átvezetését a 38. sz. főúton.

A folyamatos közlekedés biztosítása érdekében a kivitelezést végző vállalkozó a hídfelújítást több ütemben végzi. A félpályás forgalomtereléshez szükséges jelzőlámpák kiépítése megtörtént.

2020. augusztus 3-tól a hídon folyamatosan, éjjel és nappal működik a jelzőlámpával irányított félpályás forgalomterelés.

Az első ütem során a híd rakamazi oldalának északi részén a kivitelező megkezdi a pályalemez bontási munkálatait. A félpályás forgalomterelés kedvező időjárási körülmények esetén így 2020. december közepéig fennállhat.

A felújítás alatt lévő Tisza-híd, fotó © Csodálatos Magyarország

A beruházás a tervek szerint 2021 októberére készül el.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést a A-HÍD Zrt. végzi nettó 1,1 milliárd forint értékben.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!