Koronavírusos lett Christian Prudhomme, a Tour de France versenyigazgatója

A pihenőnapokon a versenyzők rendszerint családtagjaikkal és barátaikkal szoktak találkozni, csakhogy a koronavírus-járvány miatt rendhagyó Tour de France országúti kerékpáros körversenyen ezúttal teszteléseken estek át.

A szervezők közlése szerint több mint 650 tesztet végeztek el, a mintavételek kisebb részét már vasárnap levették, a többire pedig az első, hétfői pihenő napon került sor, adta hírül a Nemzeti Sport. Akinek bármelyik tesztje pozitív lesz, azt kizárják, ráadásul ha egy csapatban egynél többen fertőződtek meg, akkor akár az egész istállót hazaküldhetik.

A Tour résztvevői és stábtagjai a verseny rajtja előtt valamennyien átestek már tesztelésen, azóta pedig úgynevezett buborékban vannak, csakhogy a televíziós felvételeken gyakran lehetett olyan jeleneteket látni, amikor maszkot nem viselő szurkolók a kétméteres távolságtartási szabályokat áthágva biztatták a kerekeseket.

A szervezők felkészültek az esetleges téves vagy hibás pozitív teszteredményekre is, ugyanis mozgó laboratóriumot üzemeltetnek, amelyben nemcsak újratesztelik a pozitív eredményt produkálókat, hanem vérképet is néznek, hogy százszázalékosan megbizonyosodjanak az esetleges fertőzésről. Az eredményekre két órát kell várni.

Fotó Facebook/Tour de France

A versenyzők tesztelése megtörtént, szerencsére nincs pozitív eredmény. Egy-egy kísérő és segítő között viszont van, így őket hazaküldték. 

Sajnos a Tour de France versenyigazgatójának, Christian Prudhomme pozitív lett, így őt elkülönítették a versenytől.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!