Debrecen új kerékpárúttal bővül

Hajdú-Bihar megye központja, Debrecen újabb kerékpárúttal bővül, de a folyamatban lévő munkák se állnak meg.

Kerékpárút építése zajlik Debrecenben a Kishatár úti, Torockó utcai szakaszon, ahol emiatt útszűkületre, valamint ideiglenes forgalomkorlátozásra is számítaniuk kell az arra járóknak. A Nagysándortelep nevű városrészt szolgáló beruházás várhatóan március 3-án fejeződik be.

Tavaly nyáron vehették birtokba a kerékpárosok a Debrecen és Nagyvárad közötti kerékpárút egy jelentős szakaszát. A 8,3 kilométeres Tépe és Berettyóújfalu között kiépített kerékpárúton korszerű körülmények között tekerhetnek a turisták és a környéken élők. A 48-as főút Debrecen-Nyírábrány közötti szakaszának 11,5 tonnás burkolatmegerősítésével párhuzamosan 2021-ben a főúthoz kerékpárúton kapcsolódva kötik össze Vámospércset és Nyírábrányt, illetve a határt 3,7 kilométernyi gyalogos- és kerékpárúttal, így a közlekedés ebben a térségben is biztonságosabb lesz majd.

2021-ben komoly fejlesztésekkel bővül Debrecen, ugyanis fedett kerékpáros körpálya, a velodrom, és a Debreceni Kerékpáros Központ is gazdagodik a megyeszékhely. Debrecen Pallag városrészében, a labdarúgó akadémia mellett épül fel a kelet-magyarországi bringás központ. A beruházás előkészítésére a kormány biztosította a forrásokat a 2020-as és 2021-es költségvetésben, az előkészítő szakasz 2021. június 30-án zárul, melyre 453 millió forintot csoportosítottak át.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!