Peák Barnabás szakaszgyőzelmekhez segítené csapattársát a Giro d’Italián

Peák Barnabás csapattársát, Biniam Girmayt segítené szakaszgyőzelmekhez a pénteken Budapestről rajtoló Giro d’Italia országúti kerékpáros körversenyen.

Az Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux 23 esztendős magyar bringására vasárnap még egy németországi egynapos vár az olasz körverseny előtt, amelyet – amint az M4 Sportnak selmondta – az edzéseken mutatott teljesítménye alapján jó formában vár.

A belga World Team ugyan hivatalosan még nem ismertette teljes keretét a Giróra – amelynek első három szakaszát rendezik Magyarországon -, ám az istálló tájékoztatása szerint az első háromhetes viadalára készülő Peák százszázalékos biztonsággal ott lesz a szerdai csapatbemutatón.

A 2017-es Tour de Hongrie-n második Peák úgy fogalmazott: izgatottan készül a viadalra, amely várakozásai alapján nem lesz sokkal nehezebb, mint amit eddig tapasztalt.

“Ami különbség lesz, hogy itt tíz nap után nincs vége a versenynek, hanem van hátra még tíz” – hangsúlyozta Peák, hozzáfűzve: a frissesség miatt beiktatott extra pihenőt leszámítva sok edzésmunkát végzett a felkészülés alatt.

Elárulta, csapattársai mellett a tavaly az összetett első helyezettjét illető rózsaszín trikót három napig viselő Valter Attilával (Groupama-FDJ) is beszélt már a szakaszokról és a várható eseményekről.

“Befogadtak, megbecsülnek, jó versenyeken indítanak és úgy gondolom, meg vannak elégedve velem. Jól érzem magam, a versenyeken mindent beleadok és megteszem, amit kérnek tőlem” – értékelte a csapatnál töltött hónapjait az elmúlt évben még a BikeExchange-nél tekerő Peák, aki a Girón az U23-as vb-ezüstérmes eritreai Biniam Girmay felvezetőembere lesz.

“Elégedett azzal leszek, ha befejezem a Girót, nyerünk egy-két szakaszt Biniammal és nekem is lesz egy etapom, amin jól teljesítek” – fejtette ki Peák.

Elmondta, valamennyi előnyt jelenthet majd a helyismerete az első, Budapest és Visegrád közötti etapon, amit szeretnének is megnyerni, mivel a terep fekszik az elsőszámú emberüknek.

Korábban három magyar kerékpáros szerepelt Grand Tour-viadalon: Bodrogi László hét háromhetesen vett részt, Valter Attila immár sorozatban harmadik Girójára készül, és tavaly ott volt az olasz körverseny mezőnyében Dina Márton is. Idén Valter és Peák mellett az EOLO-Kometa egyik magyarja, Dina vagy Fetter Erik lesz ott a mezőnyben.

A 2022-es Giro d’Italia magyarországi szakaszai:

1. szakasz, május 6., péntek: Budapest-Visegrád, 195 km
2. szakasz, május 7., szombat: Budapest, 9,2 km, időfutam
3. szakasz, május 8., vasárnap: Kaposvár-Balatonfüred, 201 km

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!