10 millió forintos ultrahangot sikerült vásárolni az Iron Bike 2020 segítségével

Zsiga Csaba 2020. július 6-án indult el Hévízről, hogy 1 hét alatt körbetekerje az országot daganatos gyerekekért.

Az idén nyáron nagy dologra vállalkozott Zsiga Csaba. A daganatos gyerekekre hívta fel a figyelmet a Iron Bike 2020 kerékpáros teljesítménytúrán, miközben kerékpárral bejárta Magyarország csodálatos tájait egy hét alatt. Az Iron Bike 2020 név a teljesítménytúrán megtett kilométerek számára utal, hisz 7 nap alatt, közel 300 települést érintve, napi 300 km bringázással több, mint 2000 kilométert tett meg.

A bringázás során a Pécsi Tudományegyetem Gyermekklinika Onkohaematológiai Osztályán gyógyuló kicsik felépülését segítő közel 10 millió forint értékeű új ultrahang készülékre gyűjtöttünk pénzt. A pécsi a hét magyarországi Gyermekonkológiai Centrum egyike, ahol évente 30-40 újonnan diagnosztizált rosszindulatú daganatos, illetve leukémiás gyermeket kezelnek.

Naponta többször beszámoltunk arról, milyen csodálatos helyen tekert Csaba. A 6.napon érkeztünk Pécsre, ahol Dr. Ottóffy Gábor az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány, a Pécsi Gyermekklinika onkohematológia osztályának vezető főorvosa is várta Csabát.

Zsiga Csaba, Dr. Ottóffy Gábor, Keszericze Zsolt

Talán ez volt a túra egyik „fénypontja”, hiszen a Főorvos Úrtól személyesen kaphattunk tájékoztatást a klinika működéséről, a gyerekek megpróbáltatásairól. Megtudtuk tőle, hogy a klinika főépületében lévő ultrahangkészülékkel tudják vizsgálni az osztályon lévő kisgyerekeket. Főként télen, esőben, vagy például csak tolószékben mozgatható kicsik esetében problémás a vizsgálat, hiszen sokszor azt a pár száz métert sem könnyű megtenni velük. Az ultrahang egy sugárterheléssel nem járó, fájdalommentes, és nagyon informatív képalkotó diagnosztikai eszköz, amit a gyermekonkológia területén rendszeresen alkalmaznak.

Karácsonyi ajándékként örülhettünk együtt a jó hírnek, sikerült összegyűjteni az összeget, az alapítvány megvásárolhatta a készüléket

A megvásárolt ultrahangos készülék.

Az ultrahang berendezés ára közel 10 millió forint volt, megvásárlásához nagyban hozzájárult az Iron Bike 2020 kerékpártúra.

Igyekeztünk nagy erőkkel megszólítani az embereket, hogy minél többekhez eljusson a felhívás. Számtalan tv-s, rádiós és online megjelenést generáltunk, így több százezer emberhez jutott el a kezdeményezés.

Csaba kerékpározása önmagának is egy gyógyír volt, hiszen az indulás előtti hetekben esett át egy újabb műtéten. 2018 oktoberében diagnosztizaltak rosszindulatú daganatot (melanoma) nála, amit azonnal kiműtöttek. Az elmúlt két évben további 15 műtét követette. Csaba az orvosaival konzultált és úgy határoztak, hogy engedélyezik számára a kerékpározást. Sajnos tapasztalatból tudja, milyen sokat jelent a megfelelő műszerek megléte a kórházakban.

Az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány hálájuk jeléül küldött Csabának egy emléklapot, hogy megköszönjék a bringázással összegyűjtött felajánlásokat. A megvásárolt eszköz nagyban segíti a Pécsi Gyermekklinika onkohematológia osztályának működését.

A több mint 2000 kilométeres kerékpártúra hátterét a Magyar Turizmus Média (Bringazas.hu) , a Gelencsér Dentál, a Bringaland és a Garmin biztosította.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!