6 milliárd forintból megújul több kerékpáros régió infrastruktúrája

Mintegy 6 milliárd forintot tervez a kormány az idei központi költségvetésből aktív kikapcsolódást szolgáló programok, beruházások megvalósítására.

A program az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Nonprofit Kft.-n (Társaság) keresztül valósul meg, melynek felelőse az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos. A kormány felhívja az aktív Magyarországért felelős kormánybiztost, hogy a Társaság bevonásával 2021. június 30-ig dolgozza ki a Mátra aktív kikapcsolódást szolgáló, turisztikai és sportcélú fejlesztési programját.

Fotó © Tokár Rita | Bringazas.hu

Az innovációért és technológiáért felelős miniszter és a pénzügyminiszter bevonásával vizsgálják meg a turisztikai térségekben történő aktív turisztikai fejlesztések európai uniós finanszírozásának lehetőségeit.

A tervek szerint fejlesztenék a Tisza-tavi bicikliút környékét, a Börzsöny kerékpárút-hálózatát, a Pilis-Visegrádi-hegység és a Budai-hegység kerékpáros infrastruktúráját.

Fotó © Tokár Rita | Bringazas.hu

A belföldi aktív és ökoturizmus megnövekedett igényei alapján több hazai turisztikai fejlesztés megvalósításáról döntött a kormány. Ennek keretében megvalósulhat:

  • a Tisza-tavi síkvidéki kerékpározás infrastrukturális és szolgáltatási fejlesztése,
  • a Börzsöny kerékpárút-hálózatának fejlesztése,
  • az Erdei kerékpáros infrastruktúra és szolgáltatás fejlesztése a Pilis-Visegrádi-hegység, Budai-hegység területén,
  • a Nagyvillám sípálya infrastrukturális és szolgáltatási fejlesztése,
  • és a „Parkolj és túrázz!” parkolópontok kialakítása a Dunakanyarban

A megvalósításra Magyarország 2020.évi központi költségvetésről szőlő törvény aktív kikapcsolódást szolgáló programok, beruházások jogcímcsoport javára 6 milliárd 3 millió forintot biztosítanak.

Fotó © Tokár Rita | Bringazas.hu

Emellett a kormány visszavonja a Kékes aktív kikapcsolódást szolgáló, turisztikai és sportcélú fejlesztési Programjának elkészítéséről és a sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandpark négyévszakos fejlesztéséről szóló kormányhatározat első pontját.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!