650 millió forintból fejlesztik a kerékpáros turizmust a Sopron-Fertő térségben

Tizenegy településen várható fejlesztés több mint 650 millió forintból a Sopron-Fertő kiemelt turisztikai térségben, melyben a kerékpáros turizmus elsődleges helyen szerepel.

Kiépítik a kerékpáros infrastruktúrát Fertőújlakon, Sopron és Fertőrákos közötti kerékpárutat alakítanak ki. Tizenöt kerékpáros pihenőhellyel gazdagodik a térség, amelyekhez padok, asztalok, térképpel ellátott információs táblák és helyenként ivókutak is tartozni fognak. Az érintett teleülések: Fertőboz, Hidegség, Fertőhomok, Hegykő, Fertőd, Sarród, Sopron, Sopronhorpács, Zsira, Röjtökmuzsaj és Bük.

A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség közleményéből megtudhatjuk, hogy

a projekt célja a térség turisztikai élménykínálatának bővítése, a kerékpáros turizmus élénkítése.

Három helyszínen szenzoros forgalomszámláló-eszközöket állítanak fel, emellett a fejlesztésekhez szükséges eszközparkot is modernizálják: új kerékpárokat, informatikai és hangtechnikai berendezéseket, szervizcsomagokat, valamint rendezvény lebonyolításához szükséges eszközöket szereznek be, olvasható a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség honlapján.

Bevezetésre kerül a BikeFriendly, ami egy nemzetközi kerékpáros turisztikai minősítési rendszer. Az Európai Kerékpáros Szövetség is javasolja, hiszen ez egyben program nemzetközi minőségbiztosítása is. Mobilapplikációt és kerékpáros turisztikai portált fejlesztenek, a megújult útvonalak és szolgáltatások népszerűsítésére turisztikai szemléletformáló rendezvényeket és programokat szerveznek, emellett marketingkommunikációs eszközökkel is a térség kerékpáros turisztikai életének felpezsdítésén dolgoznak a szakemberek.

A fejlesztés a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) támogatásával valósul meg ez év végéig.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!