9,3 km kerékpárúttal és 300 méter hosszú híddal bővül a Dunakanyar

Folytatódik az EuroVelo 6 kerékpáros útvonal fejlesztése, mely ezúttal Dömöst, Dunabogdányt és Kisoroszit érinti.

Dömös és Dunabogdány közötti 9,3 kilométer hosszú kerékpárútra, valamint Dunabogdány és Kisoroszi közötti körülbelül 300 méter hosszú gyalogos-kerékpáros hídra írtak ki tervezési közbeszerzést, derült ki az európai közbeszerzési adatokból.

Az EuroVelo 6 kerékpáros útvonal egyes szakaszainak tervezéséről és építéséről folyamatosan zajlanak az egyeztetések. Legutóbb a Komárom és Gönyű közötti 13,9 kilométernyi szakasz fejlesztésére írtak ki pályázatot. A mostani kiírás szerint a tervező feladata lesz a Dömös-Dunabogdány szakaszon összesen 9,3 km hosszú út kiviteli terveinek elkészítése: kerékpárforgalmi létesítményekkel, illetve szükség szerint a hozzá kapcsolódó műtárgyak és közművek tervezésével.

A tervezett szakasz a 11-es főút mentén fog húzódni. Emellett az EuroVelo 6 kerékpáros útvonal fejlesztésének részét képezi a Dunabogdány és Kisoroszi között tervezett körülbelül 300 méter hosszú híd is. Az átjáró a Szentendrei-Dunaágot fogja átívelni a 11-es főút mentén fekvő Dunabogdány és a Szentendre-sziget csúcsán fekvő, fekvése miatt közkedvelt turistacélpontnak számító Kisoroszi között.  Az új gyalogos-kerékpáros Duna-híd legnagyobb támaszköze körülbelül 160 méteres lesz, ehhez fog csatlakozni a dunabogdányi kerékpárút. E két létesítmény összesen 1,5 kilométer hosszú lesz. Az ajánlatokat november 26-ig várják, tudtuk meg a Magyar Építők honlapján.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!