98 millió forintot kapott Szügy és Patvarc kerékpárutak építésére

A Magyar Falu Program Önkormányzati kerékpárút építése című pályázatán Szügy és Patvarc összesen több mint 98 millió forintot nyert el.

Nyugat-Nógrád A Magyar Falu Program kiírásán Szügy kicsivel több mint 48 forint támogatást nyert el egy újabb kerékpárút létesítéséhez. Terveik szerint a Mikszáth Kálmán út, vagyis a főút jobb oldalán 711 méteres szakaszon – a Gazdaság úttól egészen a Napsugár útig –, a járda mellett alakítjuk ki a bicikliutat – mondta el Nógrád megye hírportáljának Frenyó Gábor Szügy polgármestere. Községünknek már van kerékpárútja, amely az evangélikus templomtól a közigazgatási határunkig tart és érinti az ipari területeket. Ez kapcsolódik majd a balassagyarmati kerékpárúthoz. Így biciklivel is biztonságosan megtehető lesz a távolság a két település között.

A már meglévő útvonalat összekötik a most elnyert támogatásból épülővel. Erre azonban még nincs anyagi forrásuk, ezért továbbra is keresik az ehhez társuló pályázati lehetőségeket. Az elnyert tender azért is fontos, mert az ipari parkban rengeteg olyan helyi lakos dolgozik, aki kétkerekűvel jár munkába. Emellett a községben biciklizőknek is könnyebbséget jelentene, ha a forgalmas főút helyett a biztonságosabb kerékpárutat használhatnák. Frenyó Gábor kitért arra is, hogy a projekttel kapcsolatban már zajlik a társadalmi egyeztetés. Ennek során kikérik a lakosok véleményét, akiknek egy hét áll rendelkezésükre, hogy megtegyék észrevételeiket és javaslataikat.

Patvarcon közel 50 millió forintból épülhet majd bicikliút. A több ütemben létrejövő beruházás első szakaszában a 22-es és a 2119. számú közút között mintegy 465 méter hosszon valósítják majd meg a bicikliutat. Bernáth Kornélia, Patvarc polgármestere hozzáfűzte, hogy a tervezett kerékpárút egy komplex és jelentős turisztikai projekthez is kapcsolódik. A Drégely és Környéke Kulturális és Szabadidő Egyesület közreműködésével ugyanis közel félmilliárd forintból épülő Palóc Ring mellett fog megvalósulni. Ezzel hozzájárulva a térség turisztikai vonzerejének növeléséhez.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!