A 76 éves Cseuz László kerékpárral fog eltekerni a tokiói olimpiára

Május elsején vág neki a több mint nyolcezer kilométeres útnak. Hetvenhat éves kora ellenére a nyolcadik nyári olimpiájára is elkerékpározik a Pécelen élő Cseuz László.

8 évvel ezelőtt Londonba kerékpározott, hogy részt vegyen a nyári olimpiai játékok rendezvényén. Több mint 5000 kilométert tekert egyedül, a barcelonai útjára még a lánya is elkísérte. Szentesről származó, de már Pécelen élő vasember, 76.életévének ellenére is elszántan készül az olimpiai túrájára. Pedig ez a terve másfél évvel korábban veszélybe is került, mert egy motoros fellökte, amikor bringázott. Minden porcikája megszenvedte a sérülést. Gyógyulása alatt kapott egy új kerékpárt az összegyűjtött segítségekből.

„Régebben volt, hogy napi százötven-kétszáz kilométert is mentem, de a tokiói olimpiánál úgy számolok, hogy napi száz-százhúsz kilométer lesz az adagom. Mégiscsak 76 esztendős vagyok” – mondta a Mandinernek a maratoni kerékpáros, aki 2000-ben Ausztráliába, Sydney-be is elment.

Fotó Ficsor Márton

Tokióig lesznek olyan helyek, ahol spontán fog szállást keresni. Nehéz előre kiszámolni, mennyire fogja bírni a napi átlagot teljesíteni. A londoni olimpiai útjára is csak térképet vitt, GPS-t nem fogadta el.

Fotó: Ficsor Márton

„Elsősorban az olimpiai eszme előtt tisztelgek ezekkel az utakkal, de van egy másik indoka is. Világéletemben sportoltam, de nem voltam különleges tehetség. Ellenben a kiderült, hogy  az átlagnál jobban bírom a monotóniát és erős az akaraterőm. Az eddigi hét olimpiai utammal egy kicsit magamnak is bizonyítottam, hogy képes vagyok kivételes teljesítményekre.” – mondta el aMandinernek.  

Jó egészséget és kitartást kívánunk neki, hogy elérje céljait!

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!