Balassagyarmaton az 1. Kerékpár Múzeum új biciklis útvonalakkal fejlesztené a környéket

Olexa Miklós az Ipoly Túra Egyesület vezetője és az 1. Magyar Kerékpár Múzeum tulajdonosa, azon fáradozik, hogy Balassagyarmat és az Ipoly még több kerékpáros turistát csalogasson.

Kerékpáros túrák, múzeum létesítése, veterán bringás találkozó, országos média megjelenések, ezek mind hozzájárultak ahhoz, hogy Balassagyarmat 1. Kerékpár Múzeuma egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A város és az Ipoly-völgy népszerűsítésén túl komplex turisztikai projekt épül, olvasható a Gyarmati hírek között.

Fotó © Tokár Rita | Bringazas.hu

Fotó © Tokár Rita | Bringazas.hu

A projekt alapja a Felvidéki örökségünk kincsei, amelyet már több mint 4 millióan kerestek fel. A múzeum az egyetlen biciklis múzeum az egész Kárpát-medencében. Az Ipoly-völgy kiválóan alkalmas a kerékpáros turizmusra, a folyó mindkét oldalán jól biciklizhető utakkal, tiszta, levegővel, történelmi és kulturális értékekkel rendelkezik. A terv ezeknek az adottságoknak a kiaknázására épült. A legkülönlegesebb attrakció a 130 kétkerekű és egyéb kiegészítőket bemutató 1.Kerékpár Múzeum Balassagyarmaton.

Fotó © Tokár Rita | Bringazas.hu

Fotó © Tokár Rita | Bringazas.hu

Fotó © Tokár Rita | Bringazas.hu

Rövid idő alatt elkészült az épület ,és sorra érkeztek a gyűjtők a kiállításra váró, porosodó kerékpárokkal. Az egyesület gyümölcsöző együttműködéseket épített ki. Az éven öt alkalommal szerveztek Tekerj a zöldbe! kerékpáros túrát. Eleinte helyi érdeklődők vettek részt, de a legutóbbi túrára már Budapestről, Bakonyból is érkeztek. Sokak számára egy rejtett kincs ez a vidék.

Fotó © Tokár Rita | Bringazas.hu

A projekt kinőtte már a kereteket, ezért további fejlesztések következnek. A Múzeum bővítésre vár, ezt összekapcsolják a túrarendszer fejlesztésével. Szlovákgyarmaton épül majd az a korszerű kemping, amely kifejezetten az Ipoly túrarendszer bázisaként, kiegészítő szolgáltatásokat biztosít. Több magyar és szlovák civil társulással együtt a vasúttal is foglalkoznak. Részt vesznek az Ipoly-völgyi biciklis főútvonalak kijelölésében, hogy összekössék Balassagyarmatot az európai kerékpár útvonalakkal.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!