Csongrád-Csanád megyében több mint 70 kilométer kerékpárutat terveznek

Összesen 71 kilométernyi bicikliút tervezése kezdődhet meg Csongrád-Csanádban, miután forrást kapott erre a célra a kormánytól.

Cél, hogy Magyarországon összefüggő, átjárható kerékpárút-hálózat jöjjön létre. Az Aktív Magyarország honlapon közzétette adatok szerint Csongrád-Csanád megyében összesen 71 kilométernyi új bicikliút tervezése kezdődik meg. A bicikliút-építésről Gémes László, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés elnöke is nyilatkozott a délmagyar.hu oldalnak, ugyanis decemberben 112 millió forintot kapott a megye a kormánytól a tervek elkészítésére, de további támogatás is várható.

Céljuk az, hogy a következő 5 évben összekössék Makót Nagylakkal és Köveggyel, pótolják a hiányzó szakaszokat Kiszombor és Szeged, Ásotthalom és Kissor, Üllés és Pusztamérges, Röszke és Szentmihály, Szentes és Mindszent, Maroslele és Földeák, Szeged és Szatymaz, Zsombó és Szeged, illetve Bordány és Zákányszék kö­­zött. Továbbá hogy megépítsék a hiányozó részeket az új és a régi röszkei határátkelők felé.

Az egyik legfontosabb be­­ruházás a Szentes és Csongrád közötti közúti Ti­­sza-hidat érinti, itt ugyanis a kerékpáros-elvezetést szeretnék megoldani, hiszen évről évre egyre több biciklis baleset történik a hídon. Ezeket az útszakaszokat uniós támogatottságú pályázatokból tervezik végrehajtani.A kerékpárutak többségének tervei az év közepére készülhetnek el, míg a hosszabb egyeztetést igénylő tervek pedig legkésőbb az év végéig. Ezt követően 2022 tavaszán indulhat el számos helyszínen a kivitelezés.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!