Díjazták a legjobb hazai kerékpárosokat

Szombaton rendezték meg a Magyar Kerékpáros Szövetség díjátadó ünnepségét, ahol a különböző kerékpáros szakágak kiváló versenyzői vehették át az elismeréseket.

Valter Attila vehette át a felnőttek között az év legjobb magyar férfi országúti kerékpárosának járó elismerést.  az idei év legjobb eredményeit is. Valter idén a CCC fiókcsapata, a Development Team színeiben harmadik lett összetettben a Tour de Hongrie-n, megnyerte a magyar időfutam bajnokságot. Majd a fiatalok Tour de France-án, a Tour de l’Avenir elnevezésű viadalon szakaszt nyert, míg az idényt a korosztályos versenyzők egynapos lombardiai körversenyén zárta, amelyen negyedik lett. A következő idényben már a CCC World Tour-csapatában szerepel, és már túl is van első edzőtáborán új társaival.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos felidézte a Tour de Hongrie-n elért jó magyar eredményeket, az országúti kerékpárban szerzett olimpiai kvótát, illetve azt, hogy jövőre Valter mellett Peák Barnabás is a World Tour-sorozatban tekerhet.

Hegyikerékpárban az év magyar bajnokai, Benkó Barbara és Dina Márton kapta a legjobbnak járó elismerés. A pályakerékpárosok közül Borissza Johanna Kitti, Filutás Viktor és Szalontay Sándor is díjat kapott. Utóbbi decemberben kétszer is megdöntötte a 200 méter országos csúcsát. Szalontay előre tekintve elmondta: azzal lenne elégedett, ha a legjobb nyolc közé kerülne a vb-n.

A BMX-eseknél a cross szakágban Naszádos Saba és Zsembery Boldizsár lett a legjobb, míg az ötkarikás programban Tokióban bemutatkozó freestyle szakág 2019-es legjobb magyar képviselője Szepesi Tibor lett.

Gratulálunk minden díjazottnak és sok sikert kívánunk a 2020-as szezonhoz!

Országúti kerékpár
Valter Attila
Vas Kata Blanka

Pályakerékpár
Szalontay Sándor
Filutás Viktor
Borissza Johanna Kitti

Hegyikerékpár
Benkó Barbara
Dina Márton

BMX cross
Naszádos Saba
Zsembery Boldizsár

BMX freestyle
Szepesi Tibor

Cyclocross (terepkerékpár)
Vas Kata Blanka
Vas Balázs

Kerékpárlabda
Árendás Tamás és Toma Vilmos

Hegyikerékpár downhill
Megyaszai Lilla
Cseh Martin

Művészkerékpár
Schön Martin
Hugyecz Zsófia
Sági Alexandra

Trial
Végh András
Erdélyi Ádám

Parakerékpár
Wermeser Zsombor

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!