Valter Attila bekerült a CCC World Tour csapatába

Hétfőn jelentette be a CCC, hogy a tehetséges kerékpáros kiérdemelte a helyét a csapatban.

A fiatalok Tourján, a Tour de l’Avenir már megmutatta, milyen rátermett a feladatra. Sőt az egynapos lombardiai körversenyen negyedik helyezést érte el. Jim Ochowicz csapatvezető így nyilatkozott a döntésről:

„Valter Attilában óriási potenciál van, ezért megkapja a lehetőséget a CCC nagy csapatában, ahol tovább fejlődhet. Fiatal kora és tapasztalatlansága ellenére már megmutatta képességeit az U23-as korosztályban, így hisszük, hogy nagy karrier előtt áll”

Valter Attila örül annak, hogy egy sikeres csapat tagjává választották, hiszen fejlődésére nagy hatással lehetnek majd csapattársai, mint például az olimpiai bajnok belga Greg Van Avermaet, világbajnoki ezüstérmes olasz Matteo Trentin. Ez a változás azt jelenti, hogy akár a 2020. májusi Giro d’Italia versenyen rajthoz is állhat a 21 éves kerékpáros.

„Természetesen az álmom vált valóra. Mindössze egyetlen szezon után a legnagyobbakhoz kerülni felettébb boldoggá és motiválttá tesz, mert azt jelenti, gyorsan megtettem a szükséges lépést a fejlődésemben”

Rajta kívül Peák Barnával a Mitchelton-Scott versenyzőjével is találkozhatunk a 2020-as megmérettetéseken.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!