Elkezdődik a Vértest és a Bakonyt összekötő kerékpárút építése

Letették Bodajk, Mór valamint Fejér megye vezetői a két várost összekötő kerékpárút alapkövét.

A több mint 3 km-es szakasz összeköti a Vértest és a Bakonyt. Molnár Krisztián a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében elmondta, nem csak jó minőségű lesz ez az út, hanem biztonságos is. Sikeres volt a Fejér Megyei Önkormányzat pályázata, ugyanis 709 millió forintos támogatást nyertek el, amelyből megépülhet a kerékpárút és a zarándokok számára egy gyalogút.

Fotó: Törő Gábor

A projekt megvalósítása során a kerékpáros turizmus fejlesztésére kerül sor. A már meglévő kerékpárút-nyomvonalhoz és számos helyi turisztikai attrakciókhoz csatlakozik majd. A kerékpárút összeköti a térség településeit, elérhetővé válik a Bakony és Vértes legszebb látnivalói. A tervezett kerékpárút összekapcsolja majd Mór és Bodajk városát, sőt kerékpáros-átkelési lehetőséget teremt a 81. számú fő közlekedési úton. Önmagában is kiváló célpontot jelent az aktív turizmus iránt érdeklődők számára, akik az új kerékpár-útvonalon közlekedve több látványosságot kereshetnek fel, több időt tölthetnek el a térségben.

Fotó: Törő Gábor

A tervezett kerékpárút részben önkormányzati és állami, részben magántulajdonban lévő ingatlanokon futó nyomvonal igénybevételével kerül kialakításra. A tervezett fejlesztést követően Mór és Bodajk biztonságos és komfortos kerékpáros összeköttetése több mint 3 km hosszú nyomvonalon elérhetővé válik. A fejlesztés kerékpáros-barát projektként áll a turisták rendelkezésére. Az útvonal móri végénél magas szintű szolgáltatást nyújtó pihenőhely várja majd a felhasználókat. Bodajkon pedig egy szintén minden igényt kielégítő szervizpont várja a kerékpározókat, olvasható a részletes tájékoztatás fejer.hu oldalán. Az alapkőletétel során használt időkapszulába egy palack Wekerle emlékbor, egy Hárs fából készült rózsafüzér, a Fejér Megyei Hírlap és a Móri Kurir legfrissebb száma és a jelenleg használatos apró pénzek kerültek.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!