Fejlődik Szerencs kerékpáros úthálózata

Fejlesztik Szerencs belterületén és a településrészek között a kerékpáros-közlekedés feltételeit.

Idén tavasszal kezdődtek a munkák a város három különböző pontján. A részletekről szólva Nyiri Tibor, Szerencs polgármestere elmondta, hogy az Ond felől érkező kerékpárutat folytatták az Ondi út páros oldalában, ahol járdát is építettek a gyalogosoknak. Itt egyes szakaszokon a jövő tavasszal fejezik be a munkát, azonban e területen az egységes zöldövezet kialakításához láttak hozzá, olvasható a Borsod-Abaúj-Zemplén megye hírportálján.

A Malom utca és Magyar utca burkolatát a napokban újítják fel. Egyirányúsítják a forgalmat, és kerékpárossáv felfestésével a 3,5 méter széles, kétoldali padkával ellátott útpályán jutnak el a biciklisek a 37-es főútig. Ennek déli oldalán – Sátoraljaújhely irányában – is jól haladnak az építkezéssel. Egyes szakaszokon már aszfaltozás is történt, és a Szerencs-patak felett elkészült az új kerékpároshíd tartószerkezete. Mivel a területen az elkövetkezendő időszakban nem történhet külső beavatkozás, ezért nyár elején, az Ondi úti építkezéssel kapcsolatban az önkormányzat egyeztetést kezdeményezett az áramszolgáltatóval.

Mezőzombor és Szerencs között már megépült 1,4 kilométer hosszú, 2,5 méter széles, kétirányú  kerékpárút. A kerékpárutak építése tovább folytatódnak a térségben.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!