Figyelemfelhívó kerékpártúrák a rákbetegségben szenvedőkért

Biciklizni többféle okból indulhatunk, dolgozni, bevásárolni, kikapcsolódni, de ha másokért tesszük mindezt, akkor egy plusz lelki löketet ad a mozgásnak.

Magyarországon évente kétezer limfómás beteget regisztrálnak, kezelésük nagyrészt kemoterápiával, sugárkezeléssel történik. A biciklis felvonulás a Szent László kórház elől indult, és az Országos Onkológiai Intézet előtt ért véget. A résztvevők a betegség színében, zöld színű pólóban, dekorációval kerékpároztak.

Fotó Magyar Nemzet

Nyár végén egy jótékonysági kerékpáros emléktúrát szerveztek Szegeden, a tavaly rákban elhunyt Nagy Martin Zoltán emlékére. A 21 éves tehetséges srác tele volt tervekkel, élni akarással. Majd jött egy tünet egy betegség, egy diagnózis és minden összeomlott. Új motivációt kellett keresni az élethez, így jött a fotózás. Családi összefogással megvalósították a technikai feltételeit. Imádta, kibontakozott benne, tanult, fejlődött miközben kapta a kezeléseket. Mindannyiunknak példát mutatott jóságban, emberségben, kitartásban, bátorságban, miközben belül Ő is küzdött, olvasható a családi bejegyzésben.

Fotó Reménysugár – a daganatos gyermekbetegekért

Ezzel a nyár végi túrával a résztvevők együttérzésüket fejezték ki a fiúkat elvesztő családnak és biztatták azokat a gyerekeket, akik kezelésre szorulnak.

Fotó Reménysugár – a daganatos gyermekbetegekért

Reménysugár – a daganatos gyermekbetegekért

Algyőről, Békéscsabáról, Orosházáról érkeztek bringások a szegedi Árvízi Emlékműhöz. A jelképes nevezési díjból egy fecskendős pumpát akartak vásárolni, ami a szegedi onko-hematológia osztályon a rákos gyermekek gyógyszeres kezelésének elengedhetetlen kelléke. Minden évben szeretnék az emléktúrát meghirdetni, hogy felhívják a figyelmet daganatos gyermekek megsegítésére.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!