Győrújbaráton új kerékpárutat adtak át

A teljes projekt 124,5 millió forintból valósul meg, így Győrújbarát több utcájában is a kerékpárosok biztonságát helyezik előtérbe.

A település egyik legforgalmasabb útján, a Templomsor utcán mindkét irányban 674 méter hosszan burkolati jellel jelölt kerékpáros-nyomvonalat, míg a Fő utca bal oldalán 986 méter hosszan önálló kerékpárutat építettek. Kóbor Attila polgármester elmondta, hogy a műszaki átadót követően szinte azonnal birtokba vették az új szakaszt a biciklisek, és már több pozitív visszajelzés is érkezett hozzájuk. A teljes projekt 124,5 millió forintból valósult meg, és nagy segítség abban, hogy a közeli iskolába járók, valamint a település növekvő lakossága biztonságosan közlekedhessen biciklivel. Az új kerékpárosszakasz átadóján Kara Ákos országgyűlési képviselő elmondta, hogy a győrújbaráti Fő utca felújítása is folytatódik.

Győr és környékének kerékpáros fejlesztéseiről folyamatosan beszámolunk. Tavaly például Győrben egy teljesen új szakaszt 2 hónap alatt, közel 60 millió forintból építették meg és a bicikliút mellett pedig végig fákat ültettek. Sőt javában épül a Győrt és Pannonhalmát összekötő kerékpárút nyomvonala.

Fotó: Aktív Magyarország

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!