Hatalmas akaraterejének köszönhetően újra bringán Fetter Erik

Fetter Erik közel 1,5 hónapos kényszerpihenő után újra kerékpáron, de csak módjával, otthonában edz, hogy a felépülését ne kockáztassa.

Fetter Erik 6 héttel ezelőtt szenvedett súlyos balesetet.  A kulcscsontja, három csigolyája tört, és bordái megrepedtek, illetve felületi sérülései voltak. Akkor így nyilatkozott: Edzés közben hajtott elém hirtelen egy kisbusz, esélyem se volt már a lassításra, beleszálltam. A sofőr egyből mindent megtett, hogy a lehető leggyorsabban ellássanak. Hibázott, de példa értékűen járt el utána.

A fiatal versenyző most megmutatta hatalmas akaraterejét és türelmét, ami biztosan segíti majd abban, hogy mielőbb visszatérjen egészségesen a versenypályára.

Fotó Facebook.com/Erik Fetter- Athlete

Erik a közösségi oldalán számolt be arról, hogy a csontok forradása már megtörtént, így gőzerővel dolgoznak azon, hogy a körülöttük lévő izmok is megerősödjenek. A kerékpáros egy képet is csatolt közösségi oldalán, amin az látszik, hogy bár egyelőre csak görgőn, de újra teker.

Továbbra is nagyon szépen fejlődök, pár hete levehettem a rögzítőket, és mozogni is elkezdtem. A törések már mondhatni megjavultak, már csak a körülöttük lévő izmokat kell újra aktiválni és mozgásba hozni, de ezzel is jól haladok. Szépen lassan a régi leszek újra.

Egy korábbi nyilatkozatában találóan foglalta össze a profi bringások helyzetét a közutakon. “Amikor az utakon edzünk, akkor a munkánkat végezzük, úgy, ahogy bármelyik más sofőr. Olyan érzésem van, mintha háborúban lennék, de fegyver nélkül. Ha több ember ülne kerékpáron, akkor megváltozna a hozzáállásuk a közlekedéshez. Nagyon fontos a 1,5 méter távolság megtartása, hiszen akár az életünkbe is kerül.”

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!