Kerékpáros versenyekben gazdag szeptemberi hétvége

Szeptember 19-én és 20-án az ország több pontján rendeznek kerékpárversenyeket.

Összegyűjtöttük egy csokorba a hétvége legfontosabb kerékpáros versenyeit. Az előírt biztonsági szabályokat betartva, várják a szurkolókat az ország több pontján.

1. Crosskovácsi Mountain Bike Marathon

Helyszín: Nagykovácsi , a Teleki-Tiszakastély és az azt körülölelő 15 hektáros ősparkban

Nagykovácsi lassan a hazai mountain bike sport kultuszhelyévé válik. A település gyönyörű természeti környezetben fekszik, hegyekkel körülvéve, a Budai Tájvédelmi Körzetben, sok különleges faj csak ezen a területen él. A marathon versenyek az UCI, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség szabályzata alapján kerülnek megrendezésre. Az előírás szerint a pálya hossza 80 és maximum 90 km között változhat 1500-2500 m-es szintkülönbséggel. A Crosskovácsi Mountain Bike Marathon verseny 2020-ban a Magyar Maraton Kupa futam sorozat következő állomása.

2. Vértes országúti maraton (szombat)

Helyszín: Csákvár, Szabadidő park

3. Vértes erdő MTB maraton (vasárnap)

Helyszín: Csákvár, Szabadidő park

4. Pálya Magyar Bajnokság 

Helyszín: a budapesti Millenáris kerékpárpálya

5. VI. Riczu Imre emlékverseny

Helyszín: Törökbálint

A versenynap keretein belül megemlékeznek a tragikus körülmények között, fiatalon elhunyt Riczu Imréről. A verseny megkezdése előtt várnak minden barátot, ismerőst, sporttársat, hogy egy rövid tiszteletkört tegyen meg velük a körpályán, ily módon emlékezve meg Imréről.

A versenyeken kívül több kerékpáros túra is megrendezésre kerül a hétvégén, mint például a Balaton körüli teljesítménytúra, gasztrotúra a Zemplénben vagy az újonnan átadott Budapest és Szentendre közötti kerékpárúton.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!