Kiskörén 34 millió forintból felújítják a kerékpárutat

Minden eddigi rekordot megdöntött 2020 a Tisza-tavi kerékpározás történelmében, így helyén való, hogy a környező települések bicikliútjai is megfelelő állapotban legyenek.

Kiskörén bejelentést tett Szabó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője és Magyar Csilla polgármester. A település a Magyar Falu Program keretében csaknem 34,3 millió forintot költhet kerékpárút újjáépítésére. Az önkormányzati tulajdonú másfél méter széles kerékpárút a kisváros belterületén halad, a Széchenyi István utca, a Klapka György utca, a Tisza II. lakótelep és a Platán sor területén. Útburkolata az évek során megsüllyedt, felülete néhány helyen összetört, megrepedezett. A tervezett fejlesztés hozzájárul a települési kerékpáros közlekedési infrastruktúra fejlődéséhez, a biztonságos kerékpáros közlekedés feltételeinek megteremtéséhez, olvasható a Heves megye hírportálján.

Fotó © Tokár Rita | Bringazas.hu

Bebizonyosodott, hogy a kerékpáros hálózatfejlesztésekre nagy igény van. A Tisza-tavi kör hiányzó részének elkészültével egy év alatt megduplázódott a kerékpáros turisták száma. A júniusban átadott hidakon több mint 70 ezren bicikliztek át. Tavaly Kiskörén júliusban és augusztusban 18 ezer biciklist számoltak.

Fotó © Tokár Rita | Bringazas.hu

Az adatok tanúsága szerint az év minden hónapjában bicajoznak a tó körüli, sokhelyütt elsőrangú kilátóként is funkcionáló töltéskoronán, május elejétől október végéig azonban ugrásszerűen megnő a kerékpárral túrázók száma, ez a hathónapos időszak adja az egész évi forgalomnak több mint kilenctizedét.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!