Megújul a kerékpárút Vác déli részén és a Duna-parti szakaszon

Vác belterületén tavaly történt felújításokat követően hamarosan a 2-es főúttal, illetve a Dunával párhuzamosan Vác és Sződliget között futó Duna-parti kerékpárút egy szakaszán újul meg a burkolat.

Az elmúlt évben a váci kerékpárút-hálózat két legrosszabb állapotú, ugyanakkor igen forgalmas önkormányzati szakaszán – a Boronkay iskola alatti, illetve az Építők útjánál lévő a Felső-Gombás patakon átívelő kerékpáros híd utáni, a Buki tóig húzódó részen – történt teljes szélességű felújítás. Nem csupán hibajavításról volt szó, a felgyűrődéses részeken az út szerkezetét is módosítani kellett.
A korábban sok panaszra okot adó balesetveszély mintegy 10 millió forint értékű munkával pár nap alatt szűnt meg, a belterületi kerékpárút 300 folyóméter hosszan, mintegy ezer négyzetméteren újult meg.

A tavalyi munkát követően a közeljövőben a Váctól délre eső szakaszon történik a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által további kerékpárút felújítás. Közleményük szerint – mely a pontos kilométer szelvényeket jelöli meg – március 15-ig a Ligeti tó alatti résztől a már majdnem sződligeti határvonalnál lévő Csuka utca magasságáig lesz burkolatjavítás miatti teljes útzár a bringaúton. Emiatt a 2 sz. Budapest-Vác főút 30+330 – 33+215 km szelvények közötti szakaszán forgalomkorlátozás kerül bevezetésre. A lezárás miatt ugyanis a kerékpáros forgalom az országos közúton haladhat tovább, ezért ott 40 km/h sebességkorlátozásra, továbbá kerékpáros veszélyre lehet számítani majd.

A város kiemelten figyel az út- és járdafelújításokra. Fenntartói, lakossági és önkormányzati finanszírozásban megújult többek között a vasútállomás közelében lévő, parkolásra alkalmas terület, a Gödöllői úton található vasúti átjáró útszakasza, a Zichy és a Zöldfa utcai, valamint a Budapesti főúti járda egy-egy része, és a Duna-parti kerékpárút jelentős szakasza. Aszfaltréteget készíttettek az Akó utca elhanyagolt részén, a Beniczky utca egy szakaszán, a Nemzetőr úton és a Bajcsy-Zsilinszky utcában. Kijavították a veszélyes úthibát a Csányi körút Honvéd utcai kereszteződésében, illetve akadálymentessé tettek több járdavéget is. Útfelújításnak köszönhetően lett biztonságosabb a Szent Mihály dűlőben, a Bán Márton utcában és a Gombási út egy részén a közlekedés, továbbá új aszfaltréteget kapott a Zöldfa utca legforgalmasabb szakasza is, olvasható a tájékoztatás Vác Város Önkormányzatának oldalán.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!