Összesen 2,1 kilométer hosszú kerékpárutat építenek Kétegyházán

Több mint 100 millió forintos támogatásból összesen 2,1 kilométer hosszú kerékpárutat építeni a Békés megyei településen.

Két kerékpárút építése kezdődött el a napokban, tájékoztatta Békés megye hírportálját dr. Rákócziné Tripon Emese. Kétegyháza polgármestere elmondta, határon átnyúló pályázaton elnyert uniós forrásból összesen 2,1 kilométernyi új szakasz készül el tavaszra a Toldi, valamint a Gyulai utcán. A beruházás összköltsége több mint 100 millió forint, az önkormányzat 10 millió forint önerőt tett az elnyert összeg mellé.

A kerékpárutak átadásakor hatvan új biciklit is „üzembe helyeznek”, és sportversenyt ugyancsak szerveznek majd az érdeklődőknek.

Folyamatosan beszámolunk arról a fejlesztésről, ami Békéscsaba környékén zajlik. 2,3 milliárd forintból építik a Wenckheim turisztikai kerékpárutat Békés megye székhelyén és környékén a Modern városok program részeként. Békés megyében 31 kastély van, ezekből 17-et a Wenckheimek építtettek. Békéscsaba belterületének határától Póstelek irányába 739 méteren 3 méter széles külterületi utat építenek, majd a csatorna mellett 422 méteren 2,25 méter széles bicikliutat alakítanak ki a pósteleki kastélyparkig, ahol aztán 615 méteren 3 méter széles, kerékpározásra alkalmas sétányt létesítenek.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!