Pihenőpontot alakítottak ki a kerékpáros turistáknak Upponyban és Bükkmogyorósdon

Pihenőpontokat alakítottak ki az Ózdi járásban található, a turisták által kedvelt útvonalon.

Az elmúlt években végrehajtott turisztikai fejlesztéseknek köszönhetően egyre többen fedezik fel az Ózdi-Hegyhát településeit, természeti szépségét. Kerékpáros, lovas és gyalogos turisták körében rendkívül népszerű a Szilvásváradot Putnokkal összekötő útvonal, amely most két új pihenőhellyel gazdagodott. Uppony és Bükkmogyorósd konzorciumot alkotva pályázott azért, hogy a környéken kirándulóknak megfelelő kiszolgálást nyújtva, minőségi pihenőhelyet kínáljanak.

Fotó © Tokár Rita | Bringazas.hu

Valamivel több mint hetvenmillió forintos pályázati forrásból valósult meg a kivitelezés a két faluban, fogalmazott a bükkmogyorósdi helyszínen dr. Bárdosné Dudás Viktória projektmenedzser. A fejlesztést egyértelműen indokolta a környéken megnövekedett kerékpáros-, gyalogos-, és most már lovasforgalom is. A pihenőhelyeken többek között esőbeállókat, szociális helyiségeket, padokat, asztalokat, tűzrakó helyeket, szalonnasütőket, kerékpártárolókat alakítottunk ki. Ez pedig egyértelműen segít abban, hogy a jövőben még többen látogassanak el erre a vidékre, akár először, akár visszatérő vendégként.

Fotó © Tokár Rita | Bringazas.hu

Valamivel több mint hetvenmillió forintos pályázati forrásból valósult meg a kivitelezés – dr. Bárdosné Dudás Viktória. A beruházással kapcsolatban kiemelte: a közvetlen környezet fejlesztése kerékpáros-, család- és gyermekbarát projektelemek megvalósításával történt, az akadálymentesítés pedig minden korosztály és társadalmi csoport részére biztonságos elhelyezést nyújt. A pihenőpontok létrehozásával hiányzó turisztikai elem valósult meg, ami hozzájárul a szolgáltatási hiányosságok csökkentéséhez, olvasható a boon.hu oldalán.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!