Téli kerékpározás a sátoraljaújhelyi Magas-hegyre

A Zempléni-hegység legszebb hegyvonulata a Sátoraljaújhely feletti vulkáni eredetű, Sátoros-hegyek jellegzetes alakú kúpláncolata.

Ha süt a nap, akkor nehezen lehet a négy fal között maradni. Szükségünk van a mozgásra, a friss levegőre, a napfényre. Sajnos az időjárás se olyan, mint régen, lassan már télen is keresni kell a havas tájakat. Szerencsére Magyarországon van néhány sípálya, ahol a hóágyúk besegítenek a téli sport szerelmeseinek, hogy aktív kikapcsolódást biztosítsanak nekik. Meglátogattuk a sátoraljaújhelyi sípályát, ahová a felfelé vezető út tökéletesen járható kerékpárral is.

Legmagasabb pontjára, a Magas-hegyre (514 m) Magyarország leghosszabb libegőjével is kényelmesen feljuthatunk, de aki kihívásra, emelkedőre vágyik, annak érdemes a Síházhoz tartó utat kerékpárral megtenni.

2011-ben fejeződött be a hóágyúzott sípálya rendszer kialakítása, ahol megfelelő időjárási körülmények között 600 méter hosszan, 9 hóágyúval tudják behavazni a felnőtt és a gyermek pályákat.

Jelenleg itt üzemel az ország leghosszabb és legszélesebb műanyag sípályája. A pálya felületét 330 méter hosszan borító NEVEPLAST műanyag teszi lehetővé a négy évszakos síelést. Téli, hideg időszakban a hóágyúk segítik a hómennyiség jelenlétét a sípályán. A felfelé vezető utat rendszeresen tisztítják, de bringázás során körültekintőnek kell lenni és a megfelelő sebességet megválasztva érdemes közlekedni.

Korábbi cikkünkben már olvashattunk az Euro Velo 11 útvonaláról, amely Sátoraljaújhelyen keresztül halad. Erről részletesebben itt lehet olvasni: https://bringazas.hu/hirek/itthon/eurovelo11-satoraljaujhely-es-sarospatak-kornyekenek-bemutatasa/

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!