Tervek szerint 2023-tól már Pilisvörösvárra is kerékpárúton tekerhetünk

A cél az, hogy 2023-ban birtokba vehessék a biciklisek az új, számukra kialakított utat.

Megtörtént a leendő – Pilisvörösvárt és Budapestet összekötő, nagyrészt vasút mellett húzódó – kerékpárút tervezett nyomvonalának bejárása a napokban a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) illetékeseinek részvételével. Dr. Révész Máriusz kérésére korábban dr. Fetter Ádám polgármester megkereste az érintett környező települések vezetőit és kérte, hogy küldjék meg útvonaljavaslataikat, amelyeket összefoglalva továbbított a tervezőknek.

Fotó: pilisvorosvar.hu

Január 20-án zajlott egyeztetés a kerékpárút kialakítása kapcsán.  Az online megbeszélésen dr. Vitályos Eszter államtitkár asszony, választókerületi elnök, dr. Révész Máriusz kormánybiztos, Berencsi Miklós az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ munkatársa, Kelemen Márta Üröm alpolgármestere, Dr. Szente Kálmán Solymár polgármestere, Tömöri Balázs Pilisborosjenő polgármestere,  dr. Vajda Sándor civil kezdeményező, valamint a Magyar Közútkezelő Zrt. munkatársai vettek részt. A tervezést ezután meg is kezdte a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a cél az, hogy 2023-ban birtokba vehessék a biciklisek az új, számukra kialakított utat.

Fotó: pilisvorosvar.hu

A TEVÖ egyébként 2018-ban tett javaslatot arra, hogy létesüljön kerékpárút Pilisvörösvár és Budapest között, olvasható a közlemény pilisvorosvar.hu oldalán. Pilisvörösvár önkormányzata több kerékpárút tervvel rendelkezett, és a vasút mellett haladó nyomvonal fontos szempontból is esélyesek között szerepelt.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!