Két magyar kerékpárost gázoltak halálra Szlovákiában

Halálos baleset történt Ábelfalva mellett a Losonci járásban, Szlovákiában: egy autó elgázolt két magyar kerékpárost, akik a helyszínen belehaltak a sérüléseikbe – írta vasárnap este közösségi oldalán Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára.

“Szijjártó Péter külügyminiszter telefonon beszélt Miroslav Wlachovskyvel, Szlovákia külügyminisztere biztosította Szijjártó Pétert arról, hogy a szlovák hatóságok teljes körűen kivizsgálják az esetet” – olvasható a Facebookon közzétett bejegyzésben.

Menczer Tamás hozzátette: Pozsonyi nagykövetségünk természetesen folyamatosan kapcsolatban van a szlovák hatóságokkal. “A gyászolóknak együttérzésünket szeretnénk kifejezni” – zárta bejegyzését az államtitkár.

Egy 34 éves sofőr vezette azt a Hyundai Santa Fét, ami vasárnap délután elgázolt két magyar kerékpárost a szlovákiai Ábelfalva mellett, a Losonci járásban – írja Facebook-bejegyzésében a szlovák rendőrség. Az 53 és 41 éves magyar kerékpárosok a helyszínen belehaltak sérüléseikbe.

A bringazas.hu értesülései szerint a gépjárműt vezető sofőr nem rendelkezett jogosítvánnyal. A rendőrség fotóján jól látható, hogy az autóvezető levágta a bal kanyart és teljesen áttért a menetiránnyal szemközti sávba ahol a bringások közlekedtek. Sajnos esélyük sem volt a magyar kerékpárosoknak a frontális ütközés során.

 

Zsiga Csaba 2020. július 6-án indult el Hévízről, hogy 1 hét alatt körbetekerje az országot daganatos gyerekekért. A bringázás során a Pécsi Tudományegyetem Gyermekklinika Onkohaematológiai Osztályán gyógyuló kicsik felépülését segítő közel 10 millió forint értékeű új ultrahang készülékre gyűjtöttünk pénzt.

A balesetben elhunyt 41 éves bringás Csímár András (címlap fotónkon kék fehér piros mezben) balassagyarmati lakos volt.

Csaba hét napos útjához számos kerékpáros csatlakozott egy-egy szakaszra, így tett András is, aki a Kékestetőig kísérte Csabát. Egy végtelen kedves, jószívű embernek ismertük meg az eltöltött, közös pár óra alatt Andrást.

Értelmetlenül halt meg két életvidám ember…

Nyugodj békében, András és barátod aki veled tekert : ( Oldalunk szerkesztősége őszinte részvétét küldi mindkét családnak.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!