Benkó Barbara a második olimpiájára készül

A hegyikerékpáros Benkó Barbara azzal számol, hogy miután ő szerezte a kvótát, rajthoz állhat a tokiói olimpián.

A 31 esztendős bringás az MTI érdeklődésére kifejtette, a pontszerzést tavaly március 3-ától befagyasztották a ranglistán – amelyen pillanatnyilag kvótaszerző, 19. helyen áll Magyarország -, és még két világkupaverseny számít majd bele a kvalifikációba. A kvótánk fixen megvan, ha nem szerzünk pontot, akkor is, hangsúlyozta a 2012-es, londoni játékokon szerepelt Benkó. Az azonban, hogy a hivatalos kvótaszerzés után ki képviseli a magyar színeket a japán fővárosban, válogatóversenyen dől el közte és a három szakágban is jeleskedő, hegyikerékpárban magyar bajnok, U23-as vb-ezüstérmes Vas Kata Blanka között.

Fotó: Vanik Zoltán

Elhiszem, hogy nekünk le kell meccselni, hogy ki megy, de a kvótát én szereztem, fogalmazott Benkó Barbara. Várakozásai szerint egy, vagy két nagy nemzetközi versenyen fog eldőlni május végéig, hogy melyikük utazhat Tokióba, azt azonban még nem tudja, melyik viadal lesz az utolsó a válogatók sorában, amelyek részét képezi a 2019-es és 2020-as magyar bajnokság is. Ezek közül előbbit ő, utóbbit Vas nyerte.

Fotó © Tokár Rita | Bringazas.hu

Benkó szerint aki jó formában lesz az év folyamán, annak mindegy, melyik verseny dönt. Kifejtette, a sérülések és betegségek eddig elkerülték, jól sikerült a téli felkészülése, hiszen a párja a Dél-afrikai Köztársaságban él, így novembertől január végéig ott edzett. A férfiak 20. helyen állnak a nemzetek rangsorában, amelynek első 21 helyezettje jut kvótához. A részvételi jog kiharcolása esetén Parti András lehet negyedszer is ötkarikás résztvevő a pekingi, londoni és riói olimpia után.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!