Békéscsabán átadták a Kerékpárosbarát iskola elismerő címet

Erzsébethelyi Általános Iskola Rózsa utcai tagintézménye nyerte el Kerékpárosbarát iskola címet Békéscsabán.

Békéscsabán a szeptemberi autómentes nap kapcsán kiírtak egy pályázatot az általános iskolák számára, hogy ösztönözzék arra a tanulókat, ha a szülők is engedik, biciklivel érkezzenek a suliba. Több intézmény nevezett, a legsikeresebb pedig a Rózsa utcai iskola lett. Az elismerést jelző táblát és a díjjal járó ajándékokat – KRESZ-társasjátékokat, fényvisszaverő szalagokat és kulacsokat – hétfőn adta át Békéscsabán, a helyszínen Szarvas Péter polgármester és Nagy Ferenc alpolgármester Petri Hajnalka igazgatónak.

Nagy örömünkre szolgált, hogy több általános iskola is jelezte részvételi szándékát a programban. A 2020-as évben az Autómentes Napon az iskola diáklétszámához viszonyítva a legnagyobb arányban kerékpárral érkezett gyermekek száma alapján választottuk ki az év Kerékpárosbarát Iskoláját, emelte ki Szarvas Péter. Hozzátette, hogy Békéscsaba országos szinten is előkelő helyen van a kerékpározók számát tekintve, illetve a város hosszú évek óta elnyeri a Kerékpárosbarát Település címet. Éppen ezért igyekeznek fejleszteni a kerékpáros infrastruktúrát, valamint a biciklizők biztonságát fokozni.

Petri Hajnalka elmondta, a Rózsa utcába nagyjából 260 gyermek jár, és ha az időjárás kegyes, akkor a tanulók 80 százaléka biciklivel megy suliba. Az autómentes napon is ilyen arányban érkeztek a diákok kerékpárral az iskolába. A városban három KRESZ-pálya található – Jaminában, a Penza-lakótelepen, valamint a Lencsésin a Manóvároviban –, ezek mind azt segítik, hogy a gyerekek játékos formában elsajátíthassák a közlekedéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!