Zsiga Csaba 333 kilométert bringázott egy súlyosan beteg balatoni kislányért

Zsiga Csaba Fonyódról indulva 210 kilométert tekert a Balaton körül, majd az eső elállta után összesen 333,3 kilométert teljesített a hétvégén, hogy a bringázását a súlyosan beteg 11 éves Lizinek ajánlja fel.

Zsiga Csaba 1 hónappal ezelőtt súlyos műtéten esett át, majd varratokkal a tenyerében és a vállában körbetekerte a Balatont. Azóta szépen halad a gyógyulása és ugyanez igaz a bringázására is. Folyamatosan edz és készül a következő nagy tervére. Hamarosan 7 nap alatt 2020 kilométert tekerve körbe fogja bringázni Magyarországot, amely a Bringazas.hu oldalunkon lesz nyomonkövethető.

A mostani májusi hétvégén is a bringázásé volt a főszerep, egyedül vágott neki a Balaton körbetekerésének.

Szombat délután indult útnak Fonyódról Keszthely irányába. Felkészült mindennel, hogy zökkenőmentesen tudja teljesíteni, de az éjszaka kényszerpihenőt kellett tartani az esőzés miatt. Teljesítette a 210 kilométeres távot, de folytatva tovább az útját. Összesen 333 kilométert tekert, amit egy súlyosan beteg, 11 éves kislánynak ajánlott fel.

A 11 éves Lizit már március eleje óta magas láz gyötörte. Eleinte mandulagyulladással kezelték, miután a két antibiotikus kúra után se javult a helyzete, a siófoki, majd a budapesti SOTE I. és II. Gyermekgyógyászati Klinikára került. Az alapos orvosi vizsgálatok megállapították, hogy rosszindulatú daganatos betegségben szenved. Három hete van már kórházban, ahol mesterségesen táplálják, de így is 14 kg-ot fogyott március óta. Az édesanyja (Szegediné Kovács Tünde) folyamatosan ott van mellette, miközben a férje, Zsolt Németországból, a fia pedig otthonról erősítik benne a hitet.  Tündinek 3 éve súlyos agyvérzése volt, ami miatt 35 napot kómában töltött. Azóta felépült és álmai vállalkozását, egy tetoválószalont is be tudott indítani Fonyódon. Az orvosai azt tanácsolták, hogy nyugodt környezetben éljen, mert a stressz hatására újra kialakulhat és visszaeshet az állapota. Ezért pozitívan és bizakodóan tekint a jövőre, mert hisz a gyógyulásában.

A Bianchi nagykövet, Zsiga Csaba a hétvégi balatoni bringázása közben Lizi gyógyulása lebegett előtte.

Tapasztalatból tudja, milyen kemény harcot kell vívni a daganattal. A 11 éves kislány március óta kemoterápiás kezeléseket is kap. Csaba arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy kerekedjünk felül a hétköznapi problémákon és vegyük észre a környezetünkben a valódi nehézségekkel küzdő embereket.

Összefogással segíthetünk a nehéz helyzetbe került családnak:
– Szegediné Kovács Tünde
– Számlaszám: 10103788-34625900-01003003

Csaba útvonala az alábbi interaktív térképen megtekinthető:

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!