Hétvégeken ismét a bringásoké és a gyalogosoké a pesti alsó rakpart

Hétvégenként ezentúl hosszabb ideig, este 9-ig használhatják a gyalogosok és a kerékpárosok a pesti alsó rakpartot, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A Budapesti Közlekedési Központ azt írta közleményében, hogy őszig minden hétvégén hosszabb ideig vehetik birtokba a Margit híd és a Közraktár utca közötti rakpartot az arra sétálók és a kerékpározók. Ez a lehetőség is segíti, hogy kevesebben gyűljenek össze a népszerű kirándulóhelyeken.

A rakpart szombat reggel 6 óra és vasárnap este 21 óra között áll nyitva a látogatók előtt. Az érintett útszakaszra szombat reggel 5 órától egészen vasárnap este 21 óráig nem lehet behajtani autóval, olvasható a közleményben.

A főváros azon az állásponton van, hogy ha nem nyitja meg a rakpartot, teret biztosítva a szabadidős tevékenységekhez, akkor Budapest más zöld területein gyűlnek össze túl sokan, mint múlt hétvégén például a Margitszigeten vagy a Városligetben.

Fotó © Tokár Rita | Bringazas.hu

Budapesten csaknem 860 hektár természetvédelmi terület és számos kevésbé használt zöldfelület van, ahol a tömeget elkerülve is lehet – a távolságtartás járványügyi szabályait betartva – sétálni vagy sportolni.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!