Fellendül Tokaj kerékpáros turizmusa az EuroVelo 11 útvonalán

Kopasz-hegy körüli kerékpárút összekapcsolódik majd a Nyíregyházára vezető közel 30 kilométeres szakasszal.

A tokaji Erzsébet királyné-hidat több ütemben újítják fel és szélesítik ki, ennek egy része már elkészült 2020 decemberére. A következő rakamazi oldali ütem 2021 januárjában kezdődik és várhatóan 2021 április közepéig elkészül, ezt követően elkezdődik a tokaji oldali körforgalom felújítása is. A beruházás során biztonságos, közvetlen kerékpáros kapcsolat jön létre a jövő év végére a Nyíregyháza és Tokaj között megépült kerékpárút és a kivitelezés előtt álló tokaji Kopasz-hegy körüli kerékpárút között, a kerékpárút Tiszán való átvezetésével, olvasható a NIF, Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt közleményében.

A 2021. II. negyedévében elindul Tokaj-Hegyalján a Tokaj-kör kerékpáros útvonal megvalósítása, melynek elkészültével a már átadott Nyíregyháza-Tokaj közötti kerékpárút kiegészül Tokaj-Bodrogkeresztúr-Tarcal-Tokaj útvonallal.

Mintegy 52 km hosszúságú összefüggő kerékpárút jön létre 2022-re.

A beruházás során biztonságos, közvetlen kerékpáros kapcsolat jön létre a jövő év végére a Nyíregyháza és Tokaj között megépült kerékpárút és a kivitelezés előtt álló tokaji Kopasz-hegy körüli kerékpárút között, a kerékpárút Tiszán való átvezetésével. Már ezek a beruházások is jó példái a hálózati fejlesztésnek, azonban a munkák itt nem állnak meg Magyarországon, jelenleg 69,5 km-en zajlanak a kivitelezések hazánkban. A számos új szakasz átadásán és építésén felül a NIF Zrt.-nél további 668 km-en zajlanak jelentősebb előkészületek, melyből 110,9 km-en már 2021-ben megkezdődnek a kivitelezési munkák. A fejlesztések az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában uniós és hazai források felhasználásával valósulnak meg.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!