Kerékpártúra, a Tour de Hongrie egyik állomásán Sárospatakon

Sárospatak lesz a Tour de Hongrie 3. napjának kezdő pontja, így ellátogattunk a híres iskolavárosba.

Kevesebb mint 3 hónap múlva megkezdődik az országúti kerékpározás legnagyobb hazai versenye, a Tour de Hongrie. Ezért bringára pattantunk és Északkelet-Magyarországról kezdve bemutatjuk, merre fognak haladni a versenyzők.

85 nap múlva a Bodrog-parti Athénból fog indulni a 14 csapat. A tervek szerint a start a vár előtti részen lesz. Mindenkinek ismerős lehet a Rákóczi vár, hiszen az 500 Forintos bankjegy hátulján ez szerepel. A nemzetünk örökségének része és a magyar történelemben fontos szerepet játszott.

A Bodrog folyó Szlovákiából ered.

Több kisebb folyó, patak vizéből táplálkozva egészen Tokajig kanyarog, majd ott a Tiszába ömlik.

A várnegyedben kapott helyett az ágyúöntő műhely és a Bazilika is, ahol Szent Erzsébet és férje, Thüringiai Lajos őrgróf lovasszobra köszönti majd az elhaladó bringásokat.

Szent Erzsébet jubileumi évben (2007) nyerte el az Apostoli Szentszéktől a bazilika minor rangot. Egy évben egyszer, Pünkösdkor megtekinthető a Szent ereklyéje is.

A mezőny ezután az Erdélyi János és Wesselényi utcán át fogja hagyni el a várost és rákanyarodnak majd a 37-es számú főútra. A szervezők gondoskodni fognak arról, hogy az utak állapota kifogástalan legyen.

Korábbi cikkünkben már a város több pontját is érintettük, erről itt olvashatunk.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!