Megújult Vác és Verőce közötti 1,2 kilométer hosszú kerékpárút

Csapatmunkában a váci és a salgótarjáni közút munkatársai felújítottak 1,2 kilométer hosszú kerékpárutat.

Szentendre mellett Vác a másik népszerű úti célpont, mert számtalan kulturális, gasztronómiai fesztiválnak ad helyet. A megújult főtéren hangulatos kávézók, éttermek sorakoznak, így a fáradt bringások is feltöltődhetnek. A Bécsi Képes Krónikában leírt legenda szerint Géza és László herceg itt járt, a területet erdőség borította, amelyben egy Vác nevezetű remete élt, és róla kapta volna a város a nevét. A város a váci egyházmegye központja is. A Nagyboldogasszony-székesegyház Magyarország egyik legnagyobb katedrálisa.

Fotó © Tokár Rita | Bringazas.hu

A Duna nagyban befolyásolja a város hangulatát. Elsőre talán egysíkúnak tűnik a folyó mellett tekerni, ám sokkal többről van itt szó. Vác után kellemes zöld övezetben tekerhetünk tovább: fahidakkal, kanyarokkal tarkított úton. A gyerekeknek is nagy élményt jelent ilyen helyen bringázni, mert alig van néhány emelkedő ezen a szakaszon.

Fotó Hlavács Boglárka

Fotó Magyar Közút

Dunakanyar egyik leghangulatosabb szakaszán, Vác és Verőce között újult meg az EuroVelo 6 kerékpárút több mint 1,2 kilométeres szakasza. A külterületi részen külső szakkivitelező végezte a lokális munkákat, majd a burkolatcserét. Váci közút mérnöksége gondoskodott a forgalomterelésről, a salgótarjáni csoport pedig a felújított szakasz festési munkáit végezték, így valóban csapatmunkában valósult meg ez a projekt.

Fotó Magyar Közút

Fotó Magyar Közút

Az EuroVelo, teljes nevén az Európai Kerékpárút Hálózat az Európai Kerékpáros Szövetség terve 12 hosszútávú, egész Európát átszelő kerékpárút kialakítása. Ezen utak teljes hossza több mint 60 000 km, melyből több mint 20 000 km már elkészült. Az EuroVelo 6 a francia Nantesből, az Atlanti-óceán partjának közeléből Romániába, a Fekete-tengerhez tart. Összesen 10 országon keresztül halad át.

Fotó Magyar Közút

Fotó Magyar Közút

Fotó Magyar Közút

A Duna bal partján találjuk a Hét vezér haranglábat, amelyeket Gombos Miklós, arangykoszorús harangöntő mester készített. Verőcén több büfé, étterem, kávézó segít abban, hogy az őszies időjárásban áthűlt végtagjainkat felmelegítsük. A kerékpárút tovább folytatódik egészen Szobig, szebbnél szebb panorámás útszakaszokkal. Láthatjuk a szemközti oldalon Visegrád magasba nyújtózkodó várát, vagy Zebegény hangulatos utcácskáin visszacsöppenhetünk a nyugalom földjére.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!