Multifunkcionális kerékpáros szolgáltatópontot építettek Baján

Baja Város Önkormányzata multifunkcionális vízi turisztikai és kerékpáros szolgáltató pontot hozott létre a Sugovica partján.

A napokban hivatalosan is átadásra kerül az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló Baja-Sombor Greenways elnevezésű projekt. A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében vezetett korlátozások miatt Baja Város Önkormányzata nem szervezhet megnyitó és átadó ünnepséget. Az EuroVelo 6 kerékpáros túraútvonal keresztül halad Baján, így a szolgáltató pontnak különösen hasznát vehetik  majd a bringások. A pihenő ponton találnak kerekpárszerelő felszerelést, kerékpártárolót, mosdókat, zuhanyzót és mobiltöltő szekrényt is. A túrázókon kívül a szolgáltató pont a strandolókat is ki tudja majd szolgálni.

Fotó: Baja-Sombor Greenways

A támogatás összege több mint 120 millió forint, amely a kerékpárosok, a vízi túrázók, a strandolók kényelmét szolgálja.

Fotó: Baja-Sombor Greenways

Az elmúlt években Baján 12,5 km hosszú új kerékpárút épült, mely a Duna-hídnál indul, a belvároson keresztül a Petőfi-szigetre, majd onnan a Pandúr-szigetre érkezik. A város központjából több útvonal is rendelkezésre áll: mint például a Türr István emlékmű és kilátóhoz vagy a Duna-hídhoz. Bács-Kiskunban nincsenek nagy szintkülönbségek, ezért gyermekekkel is érdemes kerékpártúrát szervezni.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!